İYİ Parti İzmir'de Özlale heyecanı: İzmir'i İYİ belediyecilikle tanıştıracağız

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu yerel seçimler üzerine GERÇEK HABERCİ'ye değerlendirmelerde bulundu. Bezircilioğlu, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İYİP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tanıtılan Ümit Özlale için, 'Ümit Özlale gibi değerli bir hocamız ve parti büyüğümüzün aday olarak çıkması teşkilatta büyük bir heyecan yarattı' ifadelerini kullandı.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ümit Özlale olarak ilan edilmesinin ardından İYİ Parti İzmir’de yerel seçim hareketliliği arttı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Ümit Özlale isminin teşkilatta heyecan yarattığını ve İzmirliler’de karşılığı olacağını söyledi. İzmir’in her ilçesinde kendi adaylarını çıkartacaklarını ve ciddi bir rüzgâr yakalayacaklarını belirten Bezircilioğlu, “İzmir’i İYİ belediyecilikle tanıştıracağız” dedi.
“Özlale teşkilatta heyecan yarattı”
Ümit Özlale hamlesinin teşkilatta heyecan yarattığını ve İzmir’de karşılığı olacağını ifade eden Bezircilioğlu, “Biz bir hamle yaptık, sayın genel başkanımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı açıkladı. Ümit Özlale gibi değerli bir hocamız ve parti büyüğümüzün aday olarak çıkması teşkilatta büyük bir heyecan yarattı. Ümit hocamız İzmir’de karşılığı olacak, İzmirlileri anlayabilecek ve kendisini anlatabilecek bir adayımız var, İzmir’imizin ilçelerinde de özgeçmişi kuvvetli, İzmir’i tanıyan, bilen ve sorunlarına hâkim olan belediye başkan adayları belirleyip ciddi bir rüzgâr yakalayacağız. İzmir’i İYİ belediyecilikle tanıştıracağız” diye konuştu.
“İzmir’de yapılacak çok iş var”
İzmir’in için plan ve projelerini belediye başkan adayları nezdinde açıklayacaklarını ve çözülmesi gereken çok fazla problem olduğunu kaydeden Bezircilioğlu, “İzmir’in kronikleşmiş sorunlarını nasıl çözeriz noktasında çalışmalarımız var, İzmir, nüfusu sürekli artan ama plansız artan bir şehir, arsa üretiminde yavaş kalıyoruz. İzmir’in coğrafi konumu da önemli bir etken, İzmir’in trafik sorununun tüm paydaşlarla beraber çözülmesi gerekiyor, körfezin temizlenmesi gerekiyor. İzmir’in her şeyden önce bir karar vermesi gerekiyor, İzmir bir turizm şehri mi, sanayi şehri mi, kongreler şehri mi, üniversiteler şehri mi bir karar vermemiz gerekiyor. Yapılacak çok iş var, süreç ilerledikçe stratejik plan ve önerilerimizi belediye başkan adaylarımızın nezdinde anlatacağız” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti’ye artı olarak döner
Meral Akşener’in genel seçimlerden hemen önce 6’lı masadan kalkmasının yerel seçimlerde İYİP’e artı olarak döneceğini söyleyen Bezircilioğlu, “Sayın Genel Başkanımızın ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı, genel başkanımızın masadan kalkması İYİ Parti’ye yerel seçimlerde olumlu yansır. Biz kazanacak aday istedik ve bu yüzden masadan kalktık. Bizim doğru tespitlerimiz diğer ortaklar tarafından doğru anlaşılmadı ve sonuç olarak Erdoğan yeniden iktidar oldu. Yerel seçimlerde doğru adaylar çıkarmamız halinde geçmişteki yaklaşım ve seçimlerimiz İYİ Parti’ye artı olarak geri dönecektir” dedi.
Siyasette 6 ay uzun 24 saat kısadır
Şu an için 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarını çıkartacaklarını ancak değişikliklerin olabileceğini kaydeden Bezircilioğlu, “Önümüzde 6 aydan uzun bir süre var. Bu süre çok hızlı geçecek ama işler değişebilir de. Bugün itibariyle İYİ Parti’nin eğilimi bellidir. Tüm il ve ilçelerde kendi adaylarımızla yerel seçimlere gireceğiz. Çarşamba günü Ankara’da kritik bir toplantı var, partimizin Genel İdare Kurulu bu gündemle toplanacak. Şu an parti içinde eğilim her il ve ilçede aday çıkarılması yönünde eğer GİK’ten de bu yönde bir karar çıkarsa çarşamba günü resmi olarak kamuoyuyla paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.
“Memleket- Zafer-İYİP ittifakı gündemimizde değil”
İzmir’de Zafer Partisi, Memleket Partisi ve İYİ Parti ittifakına ilişkin bir görüşme ya da girişim olmadığını söyleyen Bezircilioğlu şöyle konuştu:
“Bu konuyla ilgili bana ulaşan herhangi bir resmi bir şey yok, dillendirilen bir şey de yok. Resmi olarak zaten konuşulsa haberimiz olur ama böyle bir şey olmadı. Gündemimizde olan bir konu da değil. Tabi, seçime doğru belki bölgesel ya da yerel ittifaklar olabilir; çünkü sayın genel başkanımız da ‘Küçük bölgelerde ittifaklar olabilir’ şeklinde konuştu ama ana hatlarına bakarsak Türkiye ekseriyetinde bir ittifak durumu söz konusu görülmüyor.”

İYİ Parti İzmir Özlale İYİ