İYİ Parti İzmir'de yumruk iddiası

TAKİP ET

İYİ Parti Karşıyaka İlçe Teşkilat Başkanı Volkan Berber, İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın kendisine yumruk attığını iddia ederek istifa etti. Ancak Başkan Kırkpınar'dan bu iddialara kesin bir dille yalanlama geldi. Kırkpınar, ne kendisinin ne de şoförünün kimseye el kaldırmasının söz konusu olmadığını dile getirerek iddiaları reddetti.

SEVİLCAN GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- İYİ Parti Karşıyaka İlçe Teşkilat Başkanı Volkan Berber, daha önce basında yer alan açıklamalarında, il yönetiminin ilçe teşkilatlarını yalnız bıraktığı ve özellikle Başkan Kırkpınar ile yönetim kurulu üyelerinin yakınlarından oluşan isimleri Büyükşehir’in CV Bankası'na yönlendirildiğini iddia etmişti. Bu gelişmeler üzerine Başkan Kırkpınar'ın, Karşıyaka İlçe Teşkilatını dün akşam saatlerinde tam kadro acil toplantıya çağırdığı öğrenildi. Berber’in açıklamaları üzerinden ilçe başkanı ve teşkilatı uyaran Kırkpınar, "Bir rahatsızlığı olan var mı?" diye sordu.

Soru üzerine söz alan Berber’in, Başkan Kırkpınar’a il tarafından yalnız bırakıldıklarını, yaptıkları propaganda çalışmalarında hiçbir destek alamadıklarını ve işe alımlar konusunda hiçbir adım atılmadığını, bu durumun teşkilat mensupları arasında moral bozukluğuna neden olduğunu söylemesi üzerine ortalığın bir anda karıştığı ileri sürüldü. Yumruklaşmaya varan arbedenin yaşandığı öğrenilirken, Kırkpınar’ın şoförünün Volkan Berber’e yumruk attığı araya partililerin girerek iki tarafı yatıştırdığı ve toplantının da bu şekilde sona erdiği aktarıldı.



‘Kavga yok’

Olay sonrası Volkan Berber'in, Karşıyaka Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiği öğrenilirken Gerçek Haberci’ye konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, tartışmanın yaşandığını doğrularken, kesinlikle bir arbedenin olmadığını ve birine el kaldırmasının da asla söz konusu olamayacağını ifade etti. 



‘Aile içerisinde böyle şeyler olabilir’

Başkan Kırkpınar, Volkan Berber’in iddialarının kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Kırkpınar, “Aramızda bir tartışma yaşandı, ben itirazlarımı söyledim kendisi de iddialarını ortaya koydu. Ancak aile içerisinde böyle şeyler olabilir” diye konuştu. 

‘Sanırım bizimle anlaşamadı’

Barışçıl bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Kırkpınar, ne Volkan Berber’e  ne de bir başkasına asla el kaldırmayacağını aktardı. Kırkpınar, “Burası dağ başı değil, ben kimseye el kaldırmadım. Bununla beraber şoförümün de böyle bir eylemi söz konusu olmadı. Ben herkesle anlaşmaya gayret ederim, anlaşamayacağım kişilerle de bir yerde durmam. Volkan Bey’de sanırım bizimle anlaşamadı ve istifa kararı almış. Bu da tek taraflı bir iade beyanı da bu da normaldir” diye konuştu.