İYİ Parti İzmir'den iktidara andımız çağrısı: Yargı kararına uyun

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, Danıştay'ın 'Andımız' kararı, fırsat eşitliği ve eğitimdeki yozlaşmaya dikkat çekildi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününde, eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitimde yozlaşma, fırsat eşitsizliği ve Danıştay’ın “Andımız” kararına dikkat çekilen açıklamayı İYİP İl Başkanlığı adına okuyan İYİP İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Çocuklarımızın, “Ne mutlu Türküm diyene!” diye haykırmasından rahatsızlık duyanların gerçek niyetinin, kimliksiz bir zihniyete sahip, kula kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu net biçimde anlaşılmıştır. Eğitimde temel felsefe, nitelikli eğitimin yolunu açmak, fırsat eşitliğini sağlamak, devlet güvencesiyle parasız eğitime geçiş yolunda çalışmalar yapmak, sonuç itibarı ile liyakat sahibi gençler yetiştirmek olmalıdır.” ifadelerini kullandı.
“Vakıflar, cemaatler, dernekler…”
Eğitim öğretimde vakıf, cemaat ve derneklerin gösterdikleri faaliyetlerin tehlikeli olduğunu vurgulayan Bezircilioğlu, “Bilinmelidir ki; Vakıflar, cemaat, dernek grup ve benzeri din eğitimi veya değerler eğitimi adına MEB müfredatı dışında birtakım faaliyetlerde bulunmak, ülkemizdeki eğitim ve öğretim sürecini olumsuz etkiliyor. Zira bu tür faaliyetlerde bulunan grupların hangi müfredata, hangi programa bağlı kaldıkları da meçhuldür ve bu durum oldukça tehlikelidir” dedi.
“Birey değil seçmen yetiştiriyor”
Eğitimdeki yozlaşma ve kalitesizleşmeye dikkat çeken Bezircilioğlu “Bugün de içinde bulunduğumuz eğitim sistemi, ne yazık ki birey yetiştirme değil seçmen yetiştirme üzerine kuruludur. Son 22 yıl içinde çok sayıda köy okulunun kapatılmasıyla eğitimdeki erozyon derinleştirildi. Müfredat düzenlemelerinin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştırılarak yapılması, yukarıda sözünü ettiğimiz gizli ajandalı bir kurgunun hayata geçirilmesi amaçlıydı ve Türk eğitim sisteminde bilinçli bir yozlaştırmayı beraberinde getirdi. Yargı kararına rağmen keyfi bir uygulama ile Andımız’ın yasaklanması dahi Milli Eğitim ideallerimize vurulan en ağır darbelerden biri olmuştur. Çocuklarımızın, “Ne mutlu Türküm diyene!” diye haykırmasından rahatsızlık duyanların gerçek niyetinin, kimliksiz bir zihniyete sahip, kula kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu net biçimde anlaşılmıştır” diye konuştu.
İktidara çağrı
Açıklamasını iktidara çağrıda bulunarak bitiren Bezircilioğlu şöyle konuştu:
“Şimdi burada İktidara sesleniyoruz; hadi bakalım seçim döneminde, bizden kopya çekerek verdiğiniz ücretsiz yemek sözünü yerine getirin! Kısacası, öğrencilerimizdeki beslenme sorunlarının üzerine mutlaka ama mutlaka eğilmeli, sağlıklı ve nitelikli bireyler yetiştirilmesi için eğitimimiz, dünyadaki evrensel kalite standartlarına yükseltilmelidir. Öğretmenlerin açlık sınırında (özellikle özel okullarda) çalıştırılmalarının önüne geçilmeli, ebeveynlerin üzerindeki maddi manevi ekstra bir yük olan servis çilesine son verilmelidir”

İYİ Parti İzmir iktidar çağrı Yargı kararı