İYİ Parti İzmir'den tutuklu gazeteciler açıklaması; "Türk milliyetçiliği mahkum ediliyor"

TAKİP ET

İYİ Parti 81 ilde eş zamanlı düzenlediği basın açıklamasıyla, gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın günlerdir cezaevinde tutulmasını protesto etti. İYİ Parti İzmir İl Örgütünün Konak Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasını İYİP İzmir İl Başkan Sinan Bezircilioğlu okudu. 

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- İYİ Parti, Türk Milliyetçisi gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak’ın tutuklanmasını 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamalarıyla protesto etti. İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan İYİP İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “1944'te tabutluklarda, 1980'de Mamak'ta Zincirlenmek istenen Türk milliyetçiliği; 2023'te siyasi iktidarın yol açtığı sığınmacı dalgasına karşı Türk milletini bilinçlendirmek isteyen genç gazeteciler üzerinden hedef alınmıştır. Oysa bu topraklarda gazetecilik, milletin derdini dert edinmek ve bunların çözümü için cesaretle doğruları yazıp konuşabilmektir” ifadelerini kullandı.
“Dosyada delil diye yer alan…”
Tutuklu gazetecilerin dosyasında yer alan, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” pankartının suç unsuru olarak sunulmasına tepki gösteren Bezircilioğlu, “Dosyada delil diye yer alan; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” Pankartının fotoğrafı ise sanki bir suç unsuru gibi sunulmuştur. Buradan kamuoyuna şunu memnuniyetle duyuruyoruz Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” pankartın taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır” dedi.
Türk milliyetçiliği mahkum ediliyor
Türk milliyetçisi gazetecilerin tutuklanmasıyla Türk milliyetçiliğinin mahkum edilmeye çalışıldığını ifade eden Bezircilioğlu şöyle konuştu:
“Sözde çözümü Oslo'da, Habur'da, Kandil'de arayan; posta güvercinleriyle terör örgütü elebaşına mesajlar gönderen iktidar hem sığınmacı gündemini bastırmak hem de sözde Çözüm Süreci garabetinde yaptığı gibi Türk milliyetçiliğini yeniden mahkûm etmeye çalışacaksa buradan duyuruyoruz ki; bu tutumun karşısında dimdik bir İYİ Parti olacaktır. Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, beş bin yıllık mazisiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçiliğini yapmak da bu ülkenin her bir vatandaşına düşen vazgeçilmez bir haktır.”

Sinan Bezircilioğlu İYİ Parti İzmir