İYİ Parti İzmir Milletvekili Dervişoğlu, "EYT çözümünün mimarı Meral Akşener'dir"

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, EYT ile ilgili konuştu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. EYT ile ilgili açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, “2-5 milyon yarın 4 milyon vatandaşı kapsayacak olan EYT sorunu çözümünden ortaya çıkan tablodan ressamı da mimarı da Meral Akşener’dir” dedi.

“Kuru değil yapıcı muhalefeti tercih ediyoruz”

EYT ile ilgili konuşan Dervişoğlu, “İktidarın 20 yıldan beri görmezden geldiği EYT sorunu atık çözülme aşamasında. Buradan EYT’lilere mücadeleden vazgeçmeyen kardeşlerimi tebrik ediyorum. İnşallah onlara güzel müjdeler vermeye devam edeceğiz. Bu sorunun çözümü ile ilgili en büyük teşekkürü genel başkanımız Meral Akşener hanımefendi hakkediyor. İktidara bu adımı atmaya mecbur bıraktı. Şu hakkı temsil etmek gerekir, bugün 2-5 milyon yarın 4 milyon vatandaşı kapsayacak olan EYT sorunu çözümünden ortaya çıkan tablodan ressamı da mimarı da Meral Akşener’dir. İYİ Parti olarak EYT konusunda bugüne kadar verdiğimiz önergeler ve yaptığımız çalışmalar malumunuzdur. Kuru bir muhalefet yerine yapıcı ve çözüm üreten muhalefet tercihimizdir” diye konuştu.

“3y olarak yasama yürütme ve yargıyı yok ettiler”

2022 yılında tolumun hemen bütün kesimlerinde son derece ciddi problemler yaşadığını dile getiren Dervişoğlu, “Bunları defaatle kamuoyunda paylaştık ve neredeyse Türkiye’de halinden memnun kimsenin kalmadığını gözlemledik. Bütün bu olumsuzluklar Türkiye’yi hızla cinnet ortamına sürüklüyor. Kadın cinayetleri çocuk istismarları birbirini takip ediyor. Bütün bu yaşananlar aslında adalet duygusunun zedelenmesinden kaynaklı. İktidar göreve gelirken ‘3y’ den bahsetmişti; yolsuzluk devam ediyor, yoksulluk her geçen gün kakıyor ve bir diğeri de yasaklar devam etmekle birlikte üzerinde koyuyor. ‘3y’ olarak belirtilenleri yok etmek için geldiler; ama yargı yasama ve yürütmeyi yok ettiler. Başka bir 3y’yi imha edip gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

“6 Nisan’dan sonra seçim takvimini kabul etmemiz mümkün değil”

Dervişoğlu, belirlenecek olası seçim tarihi ile ilgili konuşarak iktidara yönelik eleştirilerde bulundu ve şöyle devam etti:

“İktidarın yapmam dediklerini yapmaya başlamasından anlıyoruz ki seçim beklenenden çok daha yakın bir tarihte gerçekleşecek. İktidar bazı manevraların peşine düştü. Bir kez daha belirtmek ve hatırlatmak isteriz ki 6 Nisan’dan sonraya bırakılacak bir seçim takvimini kabul etmemiz mümkün değil. Kanun ve kurallar keyfilik ile sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Kendi keyfi ve şahsi menfaatlerini öne alarak siyaset yapma lüksüne artık son vereceğiz. Haziran’da yapılacak seçimi bir ay önceye almak onu erken yapar mı? Seçim istiyorlarsa hemen seçim, Şubat’ta da olur… Nisan’dan sonra yapılacak bir seçim erken olamaz. Biz size 20 yıl katlandık 2 ay daha katlanmayı becerebiliriz.”

“Onların demokrasi gibi bir derdi yok”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuşan Dervişoğlu, “Türkiye muhalefetin adayının kim olacağını tartışıyor, yani aslında 13’üncü cumhurbaşkanının kim olacağı merak ediliyor. Biz bu sürecin demokrasi hayatının en demokratik süreci olduğuna inanıyoruz. Sokaktaki herkesin Millet İttifakı’nın adayını merak ediyor, biliyoruz. Bu bir doğum sancısı olduğu gibi demokrasi adına bir çıkıştır. Biz bu tartışmaları çok değerli buluyoruz. Biz biliyoruz ki bu iktidarın da kalemşörlerinin de yorumcularının da demokrasi gibi bir dertleri yoktur” açıklamasını yaptı.

 

Dervişoğlu EYT çözümü Meral Akşener