İYİ Parti'li Kırkpınar, "Bildirinin gece yapılması uygun değil"

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, GERÇEK HABERCİ' ye Montrö Antlaşması ile ilgili bildiri yayınlayan 104 amiral hakkında görüşlerini bildirdi. Kırkpınar, 'Bildirinin gece yarısı yapılması uygun düşmüyor' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- 104 amiralin gece yarısı Montrö Antlaşmasıyla ilgili yayınladığı bildiri hakkında görüşlerini söyleyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Sayın Genel Başkanımız buradaki hassasiyetini demokrasi adına duruşunu ortaya koymuştur. Böyle bir şeyin gece yarısı yapılması uygun düşmüyor” ifadelerini kullandı
“Yaptıkları paylaşımı kabul etmek mümkün değil”
Gece yarısı böyle bir bildirinin yayınlanmasının doğru olmadığının altını çizen Kırkpınar, “4 Nisan 2021 cumartesi günü, gece yarısı 104 emekli amirali Türk milletine diye sosyal medya üzerinden gece yarısı yaptıkları paylaşımı kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.
“Genel Başkanımız duruşunu ortaya koydu”
Kırkpınar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu konudaki tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu söyleyerek, “Sayın Genel Başkanımız buradaki hassasiyetini demokrasi adına duruşunu ortaya koymuştur. Söylemlerinde milletle paylaşmıştır. Türkiye'nin bugün içinden geçtiği sıkıntı, sadece ekonomik de aynı zamanda dış politika konusunda ve siyasal anlamda da ülkedeki kutuplaşmanın geldiği evre noktasında pek çok sıkıntımız var; ama asıl problem, günümüzde hepimiz tüm milletimizin ve insanlık aleminin yaşadığı büyük sıkıntılar salgınla ilgilidir” sözlerine yer verdi.
Türkiye’de herkesin kendini özgürce ifade edebilmesi için belirli mecraların olduğunu, bu tarz bir bildirinin gece yarısı yapılmaması gerektiğini belirten Kırkpınar, şu ifadeleri kullandı:
“Ekonomik kriz varken hem salgın problemimiz varken, böyle bir şey gecenin bir saatinde yayınlamaları ben şahsen doğru bulmuyorum. Doğru bulmadığımı gibi bunun çeşitli iletişim ağlarını kullanarak yapılmasında fayda vardır. Emekli, general ya da amiral hiç fark etmez. Herhangi bir toplumun herhangi bir ülkesinde insanların özgürce kendilerini ifade etmesi için farklı mecralar vardır mesela dernek, vakıf, sendika gibi yerler. Buralarda topluma doğrudan günün muayen saatinde bulunarak kendi düşüncelerini Türk milletiyle paylaşmaları en doğru olan şeydir. Kaldı ki Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, ifade ettiğim gibi sağlam bir duruş göstermiştir. Türkiye'nin bir problem içerisindeyken böyle bir şeyin gece yarısı yapılması uygun düşmüyor.”