İYİ Partili isme suikastın detayları ortaya çıktı

TAKİP ET

Manavgat'ta İYİ Parti eski ilçe başkanı Hüseyin Ergen, 1 Şubat'ta evinin önünde otomobilinde silahlı saldırıya uğramıştı. Bacağından vurulan Ergen, tetikçinin silahının tutukluluk yapması nedeni ile saldırıdan yaralı kurtulmuştu. Ergen'e yönelik suikast girişiminin perde arkasına PolitikYol ulaştı.

Politik Yol'da yer alan habere göre Manavgat’ta 22 Aralık 2021-31 Aralık 2023 tarihleri arasında İYİ Parti ilçe başkanlığı görevinde bulunan Hüseyin Ergen, 1 Şubat’ta evinin önünde otomobilinde silahlı saldırıya uğramıştı. Bacağından vurulan Ergen, tetikçinin silahının tutukluluk yapması nedeni ile saldırıdan yaralı kurtulmuştu. Ergen saldırı sonrası verdiği ifadede hiç kimseyle bir husumetinin olmadığını, yalnızca İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşen Kurt’un kendisi ile uzun zamandır ‘uğraştığını’ iddia etmişti. Ergen, Kurt’un kendisini ilçe başkanlığı görevinden aldırdığını ve bu nedenle de Ayşen Kurt ve eşi Yahya Kurt’un kendisine düzenlenen saldırıyı azmettirdiklerini düşündüğünü iddia etmişti.

PolitikYol’un edindiği bilgilere göre, Ergen’in vurulmasının temelinde 2023 genel seçimleri öncesi Antalya’da yapılan temayül yoklaması ve yaklaşan 2024 yerel seçimlerde Manavgat Belediye Başkan adaylığına kimin getirileceği tartışmaları yer alıyor.

Temayülde karşı karşıya geldiler

2023 genel seçimleri için temayül yoklaması yapan İYİ Parti’de, o dönem ilçe başkanı olan Hüseyin Ergen, şimdilerde Antalya milletvekili olan Aykut Kaya’yı destekledi. İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ise parti genel merkezinin de talebiyle Ayşen Kurt’un temayülden çıkması için üyelere telkinde bulundu ve taraflar arasındaki gerginliğin tohumları bu dönemde ekildi.

İddialara göre Ayşen Kurt, genel seçimler sonrası İYİ Parti’nin protokol müdürü Sinan İnce’nin desteği ile önce Özel Kalem Müdürü Esma Bekar’ın, ardından da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yakın çevresine girdi. 2023 yılının haziran ayında yapılan İYİ Parti kurultayında da GİK listesinde böylece yer buldu. GİK’e giren Ayşen Kurt, Meral Akşener’in tüm programlarında ön safta yer aldı.

Manavgat adayı için ters düştüler

GİK üyesi, İYİ Parti’nin Antalya teşkilatını ve eşi Yahya Kurt’un otelinin de yer aldığı Manavgat’ı bu pozisyonundan aldığı güçle kendisi lehine düzenleme çabasına girişti. Ayşen Kurt’un bu süreçteki çabalarına İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan da destek oldu. Bu sırada 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kendi adayları ile girme kararı veren İYİ Parti’de Manavgat adayının kim olacağı tartışmasında Kurt ile Ergen bir kez daha karşı karşıya geldi.

İki isim farklı adayları destekleyince, ikili arasındaki gerilim daha da yükseldi. Bunun üzerine Kurt’un eşi Yahya Kurt devreye girerek Ergen’in vurulması için azmettirici Ahmet Çelik ve tetikçi Selahattin Oğuz’u bu saldırı için ayarladı.

Tetikçi Oğuz, saldırı öncesi Ergen’in henüz görevde olması nedeni ile saldırının ‘siyasi cinayet’ olmasından duyduğu endişeyi dile getirdi. Bunun üzerine Kurt ailesi tetikçiye Ergen’in saldırı öncesi görevden aldırılacağı güvencesini verdi.

Kurt Fransa’ya kaçtı

Antalya milletvekili Aykut Kaya’nın desteklediği bilinen Hüseyin Ergen’in ilçe başkanlığı görevinden alınması için Ayşen Kurt ve Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’ın İYİ Parti Genel Merkezi’nde lobi yapması sonucunda Ergen görevden alındı. Ergen 2023’ün son gününde görevden alındıktan bir ay sonra da silahlı saldırıya uğradı ve saldırıdan yaralı kurtuldu. Ergen’in yaralı kurtulmasının ardından eşi Yahya Kurt ifade sonucu tutuklanırken, Ayşen Kurt ise vizesinin bulunduğu Fransa’ya kaçtı.

Hüseyin Ergen suikast detay İYİ Parti