İYİ Partili Özlale'den Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıklaması: Dünyada çağdışı sayılan şehir hastaneleri için devlet hastaneleri kurban ediyoruz

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılmaması için hastane önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Özlale, hastanenin kapatılmasının hata olacağını ifade ederek, 'Bütün dünya küçük ve orta ölçekli hastanelere gidiyor. Bizler sağlık çalışanlarını, hastane etrafındaki esnafı, eczaneleri düşünmek zorundayız' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışının ardından İzmir’deki birçok hastanenin kapatılarak Şehir Hastanesi’ne bağlanacağı iddiaları sonrasında İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya İYİ Parti İzmir İl Yönetimi, İYİ Parti Konak ve Karabağlar İlçe Örgütleri, hastane etrafındaki eczacılar ve esnafların bir kısmı katıldı. Özlale, hastaneye dair basın açıklamasını yaptıktan sonra basın mensuplarının gündeme dair sorularını da yanıtladı.
“77 yaşındaki babam 25 km uzaktaki hastaneye gidecek”
Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kendi ekosistemini yarattığını ve kapatılmasının yıkıcı etkileri olacağını ifade eden Özlale, “İnsanlar buraya gelip tedavi oluyordu. Esnaf buradaki ekosistem üzerinden kendi evine ekmek götürüyordu. Sağlık çalışanları bütün düzenini buna göre kurmuştu. Bütün itirazlara rağmen artık dünyada çağdışı sayılan şehir hastanesi için hastamızı, sağlık emekçimizi ve esnafımızı kurban verdik. Burada kapatılan devlet hastanelerin çok önemli rolü var. Burası bölge halkına sağlık hizmeti veriliyor. Eğer depreme dayanıksızsa yapılması gereken daha da güçlendirilmesidir. Bütün dünya küçük ve orta ölçekli hastanelere gidiyor. Bizler sağlık çalışanlarını, hastane etrafındaki esnafı, eczaneleri düşünmek zorundayız” diye konuştu.
Tüm siyasi partilere birlik çağrısı
Tüm siyasi partilere seslenen ve halk sağlığı konusu etrafında birleşme çağrısında bulunan Özlale, “Burada vatandaşların sağlığı söz konusu, sağlık emekçilerin rahatı söz konusu. Esnafımızın eve ekmek götürebilmesi söz konusu. Gelin bütün dünyada rafa kaldırılmış olan, hiçbir işlevi olmayan hele Türkiye’de iktidarın yakınlılarına rant sağlama dışında hiçbir işe yaramayan şehir hastanelerini vazgeçelim. Bozyaka başta olmak üzere bütün devlet hastanelerini güçlendirelim ve yaşatalım. Burası eskiden olduğu gibi bölge halkına hizmet etmeye devam etsin. Esnafımız para kazanmaya devam etsin. Sağlık emekçileri düzenlerini bozmak zorunda kalmasın” dedi.
“Dezenformasyon yasası özgür basını susturmak için geldi”
Bir gazetecinin sorusu üzerine AYM’nin “Dezenformasyon Yasası” kararını değerlendiren Özlale, “Dün Barış Pehlivan’ın dosyasını okuması gereken hakim dosyayı okumadığı için duruşması 2 hafta daha ertelendi. Geçen hafta T24’ten Tolga Şardan bir haber yaptığı için gözaltına alındı ve tutuklandı. Dezenformasyon Yasası tamamen özgür basınının sesini kısmak için getirildi. AYM’nin kararına üzüldüm, tabi AYM’nin kararına üzülmek başka AYM’ye suç duyurusunda bulunmak başka bir şeydir. Bizim bir toplumsal sözleşmemiz var ve o da anayasa, anayasayı direkt olarak denetleyen kurum da AYM’dir. Siz, AYM kararlarına uymadığınızı söylerseniz ‘Biz anayasayı tanımıyoruz’ dersiniz. Bu da Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine bomba bırakmaktır” şeklinde konuştu.
“CHP’nin eylemini destekliyorum”
CHP’nin TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemini destekleyip desteklemedikleri sorusuna cevap veren Özlale, “Biz, dün Yargıtay’a gittik, Yargıtay’ı protesto ettik. Protestolarımız artarak devam edecektir. Ben CHP’nin bu eylemini destekliyorum. Başta AK Parti olmak üzere bu hukuksuzluğa son vermek zorundayız. Bir gün gelecek ve adalet hepimize lazım olacak. Burada güçlerin kollandığı, sadece bir kişinin istediği kararların çıktığı bir hukuk düzenin hiç kimseye ve hiçbir partiye faydası yok. Dolayısıyla bu düzeni, alınan saçma sapan kararı protesto eden bütün partileri destekliyorum” ifadelerini kullandı.
Bankamatik memuru açıklaması
Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde “Bankamatik Memurları” olduğunu iddia eden Özlale’ye, bir basın mensubunun “Konu hakkında kanıtınız var mı?” sorusu sorulması üzerine Özlale şöyle cevap verdi:
“Ben bir işçi emeklisi babanın evladıyım. Dolayısıyla alın teri ne demektir bilirim. Ben hiçbir şekilde herhangi bir yerde çalışan, çalıştığının karşılığını alan birisine karşı çıkmam. Onun benim başımın üstünde yeri var. Ben geldiğim zaman çalışanların ücretleri başta olmak üzere çalışma koşullarını iyileştirmek için hareket edeceğim. Benim orada itiraz ettiğim nokta şuydu. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de belediyelerde dahil olmak üzere hiç çalışmadan, işe gitmeden, alın teri dökmeden para kazanıyor. Benim itirazım buna, çalışana, Büyükşehir Belediyesi’nde size hizmet eden birisine değil. Sadece oturduğu yerden para kazanan, maaş alan insanlara itiraz ettim. Tahmin ediyorum bu itirazıma sizlerde katılacaksınız.”

Ümit Özlale Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi