İYİ Partili Özlale'den yerel seçim açıklamaları: AK Parti'yle ittifak iddiaları akıl almaz

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, yerel seçim sürecine dair GERÇEK HABERCİ'ye açıklamalarda bulundu. Özlale, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görevi dolayısıyla şu an İzmir'de olamadığını ancak 25 Kasım'dan sonra İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı'yla beraber sahada olacaklarını söyledi.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-  31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere 5 aydan az bir süre kalmışken İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, yerel seçim sürecine ve İYİ Parti’nin İzmir planlarına dair GERÇEK HABERCİ’ye açıklamalarda bulundu. Özlale, İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’yla beraber 25 Kasım’dan sonra sahaya ineceklerini ifade ederek, “İYİ Parti İzmir İl Teşkilatımızla beraber 25 Kasım’dan sonra İzmir’in tüm ilçelerinde sahada olacağız” dedi. Özlale ayrıca İzmir’de Ak Parti’nin aday çıkarmayarak kendisini destekleyeceği iddialarına da yanıt verdi.
“25 Kasım’da sahadayız”
Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görevi nedeniyle bugüne kadar İzmir’de aktif yerel seçim çalışması yapamadıklarını ancak 25 Kasım’dan sonra sahadan ayrılmayacaklarını ifade eden Özlale, “İzmir’in tüm ilçelerinde iddialı olmak istiyoruz. Her ilçede iddialı isimleri aday göstererek İzmir’in tamamına talip olacağız ve bu noktada şu ya da bu ilçede daha yoğun çalışalım gibi bir düşüncemiz yok. 25 Kasım’dan sonra İzmir’de ayak basmadık yer bırakmayacağız” diye konuştu.
“Kampanyamı baltalamaya çalışıyorlar”
Hürriyet Yazarı Deniz Baki’nin “AK Parti İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yarışında İYİ Parti adayı Ümit Özlale’yi destekleyecek” iddiasına da cevap veren Özlale, “AK Parti’yle ittifak gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu saçma sapan iddiaları ortaya kim atıyor bilmiyorum ama söylediğim gibi söz konusu bile olamaz. İzmir’de çok başarılı giden bir seçim kampanyası yürütüyoruz ve kampanyamızı baltalamak için böyle akıl almaz iddialar ortaya atılıyor. Kesinlikle böyle bir şey yok” dedi.
Özlale, geçtiğimiz günlerde Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasına İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’ndan sadece 5 ilçenin katılmasının ardından ortaya atılan “İYİ Parti İl Başkanlığı ile Özlale arasında koordinasyon problemi var” iddialarına ise şöyle yanıt verdi:  
“Bozyaka’daki basın açıklamamıza Karabağlar, Balçova ve Hastane yakınındaki ilçe örgütleri kaldı. Sadece civar ilçelerden katılım olmasını ben istedim, bir koordinasyon problemi olmadı.”

İYİ Parti Ümit Özlale