İZEKO Başkanı Güleroğlu; "Hükümet enflasyonu düşürsün kira zammı da düşer"

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iş insanlarıyla gerçekleştirdiği basına kapalı bir toplantıda 'Yüzde 25'lik kira artışı sınırı kalkacak' dediği iddialarına dair değerlendirmede bulunan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 'İnşallah kaldırırlar' ifadesini kullandı.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı bir toplantıda iş insanlarıyla bir araya geldiği ve bu toplantıda, “Yüzde 25 kira artışı sınırı kalkacak” ifadelerini kullandığı iddia edildi. Yüzde 25 kira artışı sınırının kaldırılacağı iddialarını İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu GERÇEK HABERCİ’ye değerlendirdi. Güleroğlu, yüzde 25 kira artışı sınırının adil olmadığı ve mülk sahiplerini mağdur ettiği değerlendirmesini yaparak, “Kesinlikle kaldırılmasını destekliyorum çünkü artık insanlar isyandalar, her gün yeni bir kavga gürültü haberine uyanıyoruz ve bu konudan ötürü çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Mal sahiplerine büyük bir darbe vuran bu sınırın ikinci senesine girdik ve artık bunun kesinlikle kalkması gerekiyor. Normalde olması gereken artış neyse ki bu enflasyon oranıdır, artık kiralar belirlenirken o artışlar yapılabilmelidir” dedi.
“Mülk sahipleri hakkını almalı”
Kira artış sınırıyla mülk sahiplerinin hak kaybına uğradığını söyleyen Güleroğlu, “Daha önce kiracı–mülk sahibi arasında kriminal olayların yaşandığını duymuyorduk ama artık bu olaylar normalimiz haline geldi. Hükümet, uzlaşmacı gibi bir çözüm getirdi kiracı–mülk sahibi anlaşmazlıkları için ancak bu da bir çözüm olmadı ve iş yine mahkemelere kaldı. Mülk sahipleri doğal olarak haklarını istiyorlar ve almaları da gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
“Zamlar yüzde 50-60 oranında olur”
Kira artışı sınırı kalktıktan sonra zamların yüzde 50-60 bandında olacağını kaydeden Güleroğlu şöyle konuştu:
“Yüzde 25 kira artışı sınırı kalkarsa artık enflasyon oranında zam yapılabilir. Önceden yüzde 8-9 oranında enflasyon olduğu için zamlar da bu oranda olurdu, yine eski günlerdeki gibi enflasyon neyse o oranda zam yapılması gerekiyor. Enflasyon yüzde 50 olur yüzde 60 olur bilemeyiz ama enflasyon oranı neyse o oranda zam yapılması gerekiyor. Hükümet sürekli “enflasyonu düşüreceğiz” diye açıklama yapıyor, düşürsünler zamlar da düşük olsun.”

Mehmet Şimşek enflasyon kira zammı