İZMİR BAROSU'NA BİR TEPKİ DE DİKENCİK'TEN

TAKİP ET

İzmir'in tanınmış Ceza Avukatı Aykut Dikencik, İzmir Baro Yönetimi'nin dün aldığı kararı kınadı.

GERÇEK HABERCİ-İzmir Barosu’nun dün Suriye'nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekatı’nın durdurulmasını isteyerek yazılı olarak yaptığı; “Eşit, özgür ve demokratik bir yaşamın ancak ve ancak barış ortamında kurulabileceğini anımsatarak, şehitlerimize ve sivillere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, siyasi iktidarı daha fazla can kaybı yaşanmadan savaşa son vermeye çağırıyoruz’ açıklamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. İzmir’in tanınmış Ceza Avukatı Aykut Dikencik sosyal medya hesabından yayınladığı açıklama ile kararı protesto etti.



Dikencik sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

“İzmir Barosu’nun Barış Pınarı Harekatı hakkındaki bildirisi kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti bir savaşta değil terörle mücadele içindedir. Savaş bir devletle yapılır. Karşımızda bir devlet değil arkasına emperyalizmi almış 40 yıldır mücadele ettiğimiz kanlı bir örgüt vardır. Bu örgüt ülkemizde etnik bölücülüğü temel almış kışkırtmış, binlerce sivil ve askerimizin katilidir. Bu örgüt ülkemizin kaynaklarının heba olmasına neden olan örgüttür. 

Bu sebeple İzmir Barosunun halihazırda yayınlamış olduğu bildiri içindeki savaş tabiri kabul edilemez. İzmir Barosu daha özenli bir dil kullanmaya davet ediyor ve esefle kınıyorum."