İZMİR BAROSU'NA SÜREKLİ'DEN JET YANIT

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı İzmir Barosu ile AK Parti İzmir Teşkilatı'nı karşı karşıya getirdi. İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir Barosu'na sert tepkiler geldi.



GERÇEK HABERCİ-İzmir Barosu, dün yazılı bir açıklama yaparak Suriye'nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekatı’nın durdurulmasını istedi. Açıklamada, “Eşit, özgür ve demokratik bir yaşamın ancak ve ancak barış ortamında kurulabileceğini anımsatarak, şehitlerimize ve sivillere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, siyasi iktidarı daha fazla can kaybı yaşanmadan savaşa son vermeye çağırıyoruz’ denildi. İşte bu açıklamadan sonra da AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak; “İzmir Barosu ne yazık ki tarihe gerçeklikten uzak ve öngörüsüz bir not düşmüştür” dedi. 

BİZ BİZİM OLMAYANIN PEŞİNDE DEĞİLİZ

İzmir Barosu’nun açıklamalarını sert bir dille eleştiren Sürekli’nin açıklaması şu şekilde: 

“İzmir Barosu ne yazık ki tarihe gerçeklikten uzak ve öngörüsüz bir not düşmüş; Bugün, ülkemizin huzuru ve barış ortamı için Suriye’nin kuzeyinde verdiğimiz haklı mücadelenin, terörle mücadelenin” durdurulmasını istemiş! Oysa tam da onların dediği gibi TSK büyük bir özveri ile “eşit, özgür ve demokratik’’ bir hayatın tesisi için orada! Mehmetçiğimiz; bu uğurda canını hiçe sayarak bir destan yazıyor. Biz, bize ait olmayanın peşinde değiliz. Canımızdan can koparan, vatanımızı ve bayrağımızı tehdit eden kanlı bir koridoru temizlemenin, katillere ve bölücülere haddini bildirmenin hedefindeyiz. İzmir Barosu'nun bu talihsiz açıklamasını kınıyorum. Zorunlu ve kaçınılmaz bu tarihi eşikte; bize düşen, sağduyulu olmak, bu haklı mücadeleye destek vermek ve dua etmektir. Allah, ordumuzun yar ve yardımcısı olsun.”

KAYA; "İZMİR VE İZMİRLİ AVUKATLARI TEMSİL ETMİYORSUNUZ" 

İzmir Barosu’nun Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamasına bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. İzmir Barosu'nun mevcut yönetiminin İzmir'i ve İzmirli avukatları temsil etmediğini dile getiren Kaya’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamasının tamamı şöyle; “İzmir Barosu'nun mevcut yönetimi İzmir'i ve İzmirli avukatları temsil etmemektedir. Hasan Tahsin'in memleketi, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir'in duruşu bellidir. İzmirliler, terörle mücadelede devletinin ve ordusunun sonuna kadar yanındadır. Nokta.”