İzmir Belediyelerinden yardım seferberliği

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle seferberlik ilan etti. Yardım kampanyaları başlatan belediyeler deprem bölgesinde yer alan vatandaşlar için yardım merkezleri numaralarını paylaştı. 

 

Ödemiş yardım elini deprem bölgesine uzatacak 

Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem 10 kentimizi vurdu. Ödemiş Belediyesi, Ödemişlilerin yardım elini bölgeye ulaştırıp yaraların sarılmasına katkı sunmak için yardım kampanyası başlattı. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Pazartesi günü saat 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğünde deprem Kahramanmaraş ve çevresindeki illerde yıkımlara yol açtı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediye başkan yardımcıları ile birlikte Kriz Masasını toplayıp bölgedeki gelişmeleri takip ederken Ödemiş’in yardım elini bölgeye ulaştırmak üzere yardım kampanyası başlatıldı.  

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI 

Battaniye, çadır, giysi, gıda ve arama-kurtarma ekipmanları başta olmak üzere her türlü yardım malzemesi AFAD ve ilgili kurumların koordinasyonuyla bölgeye ulaştırılacak.  

Ödemiş’te yardımlar eski otogardaki kahvehanede oluşturulan Yardım Merkezi'ne, Belediye Kültür Merkezi'ne Belediye Sosyal Tesislerine ve 9 eski beldedeki hizmet binalarına getirilebiliyor. Hayırseverler ayrıca Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerine 0 232 544 20 30 numaralı telefondan ulaşabiliyor.  

Kriz Masası olarak gelişmeleri an be an takip ettiklerini kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Çok üzgünüz. Dualarımız enkaz altındaki vatandaşlarımızla, yaralı vatandaşlarımızla. Kurtarma ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz. Hepimizin yüreği sarsıldı. 

“TÜM EKİPLERİMİZLE VE ARAÇLARIMIZLA HAZIRIZ” 

Ancak biliyoruz ki böyle zor zamanlar dayanışmayla aşılabilir. Bu noktada Kriz Masamızı toplayıp gelişmeleri takip ederek hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Deprem bölgesinde ihtiyaçların karşılanmasına destek amacıyla da tüm kurumlarımızla ve belediyelerimizle işbirliği içerisindeyiz. AFAD’ın yönlendirmesiyle sürdürülen faaliyetlere destek sunmak üzere tüm ekiplerimizle ve araçlarımızla hazırız.  

Ayrıca büyük Ödemiş ailemizle birlikte kışın bu zor günlerinde ihtiyaç duyulan ürünlerin bölgeye ulaştırılması için yardım kampanyası başlattık. Geçmişte yaşadığımız afetlerde olduğu gibi Ödemişlilerin destekleriyle yardımları ilgili kurumlarımızla da koordineli şekilde bölgeye ulaştıracağız. Eski otogardaki kahvehaneyi Yardım Merkezi’ne dönüştürdük. Belediye hizmet binalarımıza, sosyal tesislerimize ve eski beldelerdeki hizmet binalarımıza da yardımlar getirilebilir. 

Felakette yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Aklımız ve yüreğimiz deprem bölgesinde” dedi. 

Bayraklı Belediyesinden depremzedelere yardım eli

Kahramanmaraş merkezde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara, kayıplara neden olan 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Bayraklı Belediyesi yardım kampanyası başlattı, kışlık kıyafet ve temel ihtiyaç malzemeleri çağrısında bulunuldu. Başkan Serdar Sandal, “Yaşanan felaketin acısını biliyor ve derinden hissediyoruz. Hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza rahmet diliyoruz. Yaraları el birliğiyle sarmak için tüm yurttaşlarımızı dayanışma mücadelemize davet ediyoruz” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bayraklı Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından afetzedelere destek olmak için harekete geçti. Belediye ekipleri, ihtiyaç duyulan temel malzemeleri belirleyerek yardım çağrısında bulundu. Kampanyaya, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan da destek istendi. İlk etapta; battaniye, yorgan, mont, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemesi, ısıtıcı, uyku tulumu, kışlık kıyafet, kalın çorap, bot ve polar giysiler toplanarak deprem bölgesine ulaştırılacağı belirtildi. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, kullanılmamış malzemeleri Bayraklı Belediyesinin Osmangazi Hizmet Binası’na teslim edebilecek. Konuyla ilgili 477 20 00’dan bilgi alınabilecek.

YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Yaşanan felaketin acısını biliyor ve en derinden hissediyoruz. Deprem mağdurlarının acısını paylaşıyoruz. İki yıl önceki Bayraklı depreminde olduğu gibi dayanışma için hazırız! Acımızı paylaşarak azaltacağız, yaraları birlikte saracağız. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve tüm yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. 

Başkan Erhan Kılıç, ekibiyle deprem bölgesine gidiyor

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyenin arama kurtarma birimi BUCAKUT ile deprem bölgesine doğru yola çıktı. AFAD ile iletişim halinde olan BUCAKUT, Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarına katılacak. Başkan Erhan Kılıç, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yaralarımızı birlikte sarmak için canla başla çalışacağız” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından BUCAKUT, sabahın erken saatlerinde afet bölgesine doğru yola çıktı. 36 personel, 4 tam teçhizatlı arama kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansı ile harekete geçen BUCAKUT, çeşitli  ihtiyaç malzemelerini de beraberinde götürdü.

Başkan Kılıç, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. BUCAKUT ile bölgede üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yaralarımızı birlikte sarmak için canla başla çalışacağız” diye konuştu.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Karşıyaka Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplam 10 kenti vuran deprem felaketinin ardından, bir yardım TIR'ı ve arama-kurtarma aracını bölgeye gönderdi. Belediye ayrıca bir yardım kampanyası da başlattı. Bu kapsamda vatandaşlar deprem bölgesine gönderilmek üzere çadır, battaniye, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç malzemeleri, hijyen malzemesi, ışıldak, kullanılmamış kışlık giysi gibi malzemeler ile kampanyaya katkıda bulunabilecek. Malzemeler, Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası, Sancar Maruflu STK Yerleşkesi, Ali Rıza Bodur Spor Salonu, Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Muharrem Candaş Spor Salonu, İsmail Cem Kültür Merkezi ve Kemal Anadol Mahalle Merkezi’nde (Mustafa Kemal Mahallesi) toplanacak. Kampanyaya ilişkin, 444 1 575 numaralı çağrı hattından da bilgi alınabilecek.

Batur: Geçmiş olsun Türkiye, gün birlik olma günü

Konak Belediyesi deprem bölgesine gönderilecek yardım tırı için acil yardım merkezi oluşturdu.  Deprem bölgesine yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlar, acil ihtiyaç listesindeki malzemeleri Konak Belediyesi’nin Basmane’deki ana hizmet binasında oluşturulan merkeze ulaştırabiliyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa’da da büyük yıkıma sebep olan 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deprem bölgesine yardım için talimat verdi. Konak Belediyesi öncülüğünde hazırlanan yardım tırı yola çıkmadan önce deprem bölgesine ulaştırılmak üzere acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeleri ulaştırmak isteyen vatandaşlar için de destek hattı kuruldu. Öncelikli ihtiyaç listesi ise battaniye, çocuk bezi, içlik, çorap, iç çamaşırı, yetişkin kıyafetleri, bebek/çocuk kışlık kıyafeti, ısıtıcı, uyku tulumu, el feneri, taşınabilir şarj cihazı olarak belirtildi. Deprem bölgesine yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlar, acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeleri Konak Belediyesi’nin Basmane’de bulunan merkez binasına ulaştırabiliyor. Detaylı bilgi için Konak Belediyesi’nin 444 35 66 numaralı çözüm hattı, (0533) 071 55 65 Whatsapp iletişim numarası, belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün (0232) 425 04 34 ile (0232) 425 46 35 telefon numaraları hizmet veriyor.  

“Gün birlikte olma günü”

 Kahramanmaraş’ta yaşanan ve Kahramanmaraş’la birlikte çevre illerde de büyük yıkıma sebep olan deprem felaketinin üzüntüsünü derinden hissettiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deprem bölgesine yardım göndermek isteyen vatandaşlara çağrı yaparak şunları söyledi:

“Maalesef yüreğimizi yakan deprem felaketiyle sarsıldık. Acımız büyük. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Göçük altındaki vatandaşlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılmalarını umut ediyoruz. Konak Belediyesi olarak deprem bölgesine göndereceğimiz tırımızı hazırladık. Gün dayanışma günü. Konaklı hemşerilerimizin de katkıda bulunmak, dayanışmayı çoğaltmak için hazır olduğunu görüyoruz. Dayanışmayla, birbirimize kenetlenerek bu acıyı atlatacağız. Geçmiş olsun Türkiye, gün birlik olma günü!”

Gaziemir Belediyesi’nden yardım kampanyası

Kahramanmaraş merkezde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Gaziemir Belediyesi de yardım kampanyası başlattı.

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından bölgede depremden etkilenen vatandaşların çağrılarına duyarsız kalamayan Gaziemir Belediyesi, kış şartlarını da göz önünde bulundurarak battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı, powerbank bağışlarını toplayarak afet bölgesine gönderme kararı aldı. Yardımların sabah 08.00 akşam 20.00 saatleri arasında Gaziemir Esbaş Spor Salonu’nda toplanacağı duyuruldu.

Yaraları birlikte saracağız

Sosyal medya hesabı üzerinden kampanyayı duyuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Değerli Gaziemirliler, acımız büyük. Battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu, çocuk bezi, powerbank, kaban, bot, eldiven, atkı bağışlarınızı Gaziemir ESBAŞ Spor Salonu’nda toplayarak depremzede vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Yaraları birlikte saracağız” dedi.

İzmir’den afet bölgesine tam destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet bölgesine destek için harekete geçti. Deprem konteynır aracından yangın arazözüne, mobil yemek tırından erzak paketine pek çok yardım aracı ve malzemesi bölgeye gönderildi. Başkan Soyer, 100 bin kişilik gıda desteğinin yola çıktığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında destek çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tüm birimlerimiz teyakkuza geçti. Depremin yaralarını sarmak için tüm gücümüzle destek olacağız” dedi. Her öğünde 3 bin kişiye yemek üreten yemek tırının, 100 bin kişilik erzakla birlikte deprem bölgesine gittiğini belirten Başkan Soyer, “Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz” diye konuştu.

Destek ekipler İzmir’den yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı afet bölgesine ilk etapta iki deprem konteynır aracı, iki tam donanımlı AKS aracı, bir kurtarma aracı, bir yangın arazözü, bir köpekle kurtarma timi aracı, iki hizmet aracı, bir tamir bakım aracı olmak üzere 10 araç ve 42 personel gönderdi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da aşevi konteynırıyla ilgili hazırlığını tamamladı. Depremden etkilenen bölgelere 10 bin kilo gıda, 100 çadır, bin battaniye, 2 bin uyku tulumu, 2 bin mat, 250 kamp sandalyesi, 500 ısıtıcı, 10 ton yakacak, bin kilo gıda paketi, iki bin koli hijyen paketi, bin paket bebek bezi, 500 hasta bezi, bin yastık, biner çocuk montu ve botu, 50 bin adet içme suyu, 500 powerbank gönderiliyor.

NARLIDERE’DEN DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Narlıdere Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen deprem nedeniyle yardım kampanyası başlattı. Bölgede ihtiyaç duyulan acil ihtiyaç ürünleri,  Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) oluşturulan yardım birimine ulaştırabilecek. Yardım yapmak isteyenler, 0232 239 73 00 ve 0232 238 30 01 - (1600) numaralardan da bilgi alabilecek.

Narlıdere Belediyesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından yardım kampanyası başlattı. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıcı etkiye sebep olan felaketin ardından harekete geçen Narlıdere Belediyesi, acil ihtiyaçları deprem bölgesine ulaştırmak için harekete geçti. Belediye; çadır, kullanılmamış battaniye, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç ve hijyen malzemeleri, ışıldak, kışlık kullanılmamış giysi gibi acil ihtiyaç ürünlerini bölgeye ulaştıracak. Acil ihtiyaç ürünleri, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) oluşturulan yardım birimine ulaştırabilecek. Yardım yapmak isteyenler, 0232 239 73 00 ve 0232 238 30 01 - (1600) numaralardan da bilgi alabilecek.

YARALARI BİRLİKTE SARALIM

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin etkisinin büyük bir bölgeyi etkilediğine dikkat çeken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşılacağına inanıyoruz. Yaşadığımız bu büyük felaketin yaralarını ancak el ele vererek sarabiliriz. Biz de Narlıdere Belediyesi olarak bir yardım kampanyası başlattık. Bölgede kış şartlarının çok ağır seyrettiğini unutmayalım. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Herkesi bu dayanışmaya ortak olmaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

Çiğli Belediyesi’nden Depremzedelere Yardım Eli

Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan 7.4 şiddetindeki depremin ardından yardım seferberliği başlattı. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Haydi Çiğli Dayanışma Vakti” diyerek destek çağrısı yaptı.

Çiğli Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kilis'te ciddi kayıplara yol açan depremin yaralarını sarmak için teyakkuza geçti. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıyla depremden etkilenen vatandaşlar için acil ihtiyaç listesinde yer alan; kışlık kıyafet, mont, bot, battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, pil, powerbank ve hijyen malzemesi desteği istedi. Destek olmak isteyen vatandaşlar 0232 935 55 35(2315) numaralı hattan Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünü arayabilir ya da mahalle muhtarlıklarına, Ataşehir Mahallesi’ndeki Atatürk Spor Salonuna ve Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Sağlık İşleri ek hizmet binasına gidebilir.

ÇAK ekibi yola çıktı

12 personel ve 3 araçtan oluşan Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇAK), İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarına dahil olmak üzere yola çıktı.

“Her türlü desteğe hazırız”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sabaha karşı Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan depremin şoku ve üzüntüsü içerisindeyiz. Çiğli Belediyesi olarak, acı haberi alır almaz harekete geçtik. İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda geçmiş yıllarda birçok doğal afette arama kurtarma çalışmalarında bulunmuş ÇAK ekibimizi Osmaniye’ye yolladık. İlk gelen haberlere göre birçok şehrimizde acı kayıplarımız var. Temennimiz; enkaz altında kalan vatandaşlarımızın en kısa sürede sağlıklı bir şekilde kurtarılması ve can kayıplarımızın artmaması. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları doğrultusunda bir dayanışma çalışması da başlattık. Tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ve vakıfları Çiğlimize yakışır bir dayanışma örneği göstermeye davet ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha yaşamlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ülkemize geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Buca Belediyesi’nden dayanışma çağrısı

Buca Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.   Belediye Başkanı Erhan Kılıç, tüm hemşehrilerini dayanışmaya davet etti.  
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Buca Belediyesi,  depremzedelere destek olmak için kampanya başlattı. Gıda, hijyen ve barınma malzemelerini içeren yardımlar, Buca Belediyesi ana hizmet binası, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Tenis Kulübü olmak üzere üç farklı noktada toplanacak.
Sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, tüm hemşehrilerini kampanyaya destek olmaya davet etti. Başkan Kılıç, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem nedeniyle, mağduriyet yaşayan kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık.  Yaralarımızı birlikte sarmak için canla başla çalışacağız” dedi.
İHTİYAÇ LİSTESİ YAYINLANDI
Acil ihtiyaç listesinde, çadır içi soba, uyku tulumu, cep ısıtıcısı, el feneri, kalem pil, eldiven, atkı, bere, çorap, kışlık bot ve mont, bebek bezi, mama, biberon, kullanılmamış kıyafetler, ıslak mendil, sıvı sabun, tuvalet kağıdı ile havlu kağıt yer alıyor. Vatandaşların 0 850 228 28 22 ve 0 232 999 28 22 numaralı telefonları arayarak kampanya hakkında detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.

Karabağlar Belediyesi'nden yardım kampanyası


Karabağlar Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve büyüklüğü 7'yi geçen sarsıntıların ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Türkiye'yi yasa boğan afet sonrası ağır kış koşullarında yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanacak yardımlar, Karabağlar Belediyesi'nin Refet Bele, Adnan Süvari ve Mimkent semt merkezlerinin yanı sıra, Yunus Emre Kapalı Pazaryeri altındaki Sosyal Butik ve Bozyaka Pazaryeri altındaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne elden teslim edilebilecek. Duyarlı vatandaşlar 0 507 452 99 31 ve 0 507 153 72 63 numaralı telefonları arayıp bilgi alabilecek.


Bölgeye ulaştırılacak ve acil ihtiyaç duyulan malzemelerin listesi şöyle:


Battaniye, uyku tulumu, hijyen paketi, makarna, pirinç, nohut, fasulye, konserve gibi kuru gıdadan oluşacak erzak paketi, çocuk bezi ve maması, çocuk kıyafetleri, uyku tulumu, el feneri, ışıldak, pil, taşınabilir şarj cihazı, yetişkin giysisi, mont, bere, atkı eldiven, çorap ve bot.


Gün dayanışma günü


Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, zor zamanlarda dayanışmayı bilen bir toplum olduğumuzu vurgulayarak, “Gün yine birlik olma, dayanışmayla yaraları sarma günü. Karabağlar Belediyesi olarak insan ve malzeme kaynağımızla deprem bölgesinde olacağız. Bölgeye yardımlarını ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza da aracılık edeceğiz. Bu büyük afette canlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Umarım enkaz altındaki vatandaşlarımız da bir an önce sağ salim çıkarılıp sevdiklerine kavuşur” dedi.

Yardım teslim adresleri:

Yunus Emre Sosyal Butik: 4184/1 Sk: No: 6 -10

Refet Bele Semt Merkezi: 9125 Sk. No. 43

Adnan Süvari Semt Merkezi: 108/4 no: 19 D: 19/a

Mimkent Semt Merkezi: 46 Sk. No 118 Esentepe Mahallesi

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü : 3140 Sokak no: 23/a Bozyaka Mahallesi

-    PEHLİVAN: CANIMIZLA, KANIMIZLA, DUALARIMIZ VE TÜM İMKANLARIMIZLA AFET BÖLGESİNDEYİZ
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Menemenliler yardım için seferber oldu. Menemen Belediyesi’nde gerçekleştirilen Kriz Koordinasyon toplantısının ardından Menemen Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAKUR), AFAD koordinesinde deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere yola çıktı. Menemen Belediyesi ve Menemen Kaymakamlığı da deprem bölgesine sevk edilmek üzere yardım kampanyası başlattı. Ayrıca Menemen Belediyesi ve Menemen Kızılay Şubesi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası başlatıldığı duyuruldu. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Devletimizin tüm imkanları ile afet bölgesinde. Bizler de canımızla, kanımızla dualarımızla ve tüm imkanlarımızla afetzedelerimizin yanındayız. Destek veren herkesten Allah razı olsun. Gün birlik olma zamanı. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. 
Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem çevre illerde de yıkıma yol açtı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlığında erken saatte kriz masası oluşturuldu. İlk kriz koordinasyon toplantısının ardından Menemen Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, AFAD koordinesinde deprem bölgesindeki çalışmalara dahil olmak üzere yola çıktı. MAKUR ekibi, bölgede önce arama kurtarma faaliyetlerine katılacak, ardından da acil yardım malzemelerinin mağdur vatandaşlarımıza sevkini koordine edecek.
GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, haberi alır almaz kriz masası oluşturduklarını açıkladı. Devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu belirten Pehlivan, “23 kişilik Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibimiz AFAD’ın talimat ve talepleri doğrultusunda deprem bölgesine giderek kurtarma çalışmalarına destek verecek. Menemen Kaymakamlığımız ile birlikte deprem bölgesinde soğuk hava şartları göz önüne alınarak acil ihtiyaçlar için gıda, kıyafet ve temizlik malzemeleri için de yardım kampanyası başlattık. Kampanyaya destek olmak isteyen hemşehrilerimiz, Halil Alkaya Pazar Yeri 2. Katta ve Egekent 2 Spor Salonu’nda oluşturulan merkezlerimize günün her saati yardımlarını iletebilir” diye konuştu.  
KAN DESTEĞİ DE ŞART
Pehlivan, kan ihtiyacına da dikkat çekerek şöyle devam etti; “Afet bölgelerinde yaralı vatandaşlarımız için kan ihtiyacı da bulunmaktadır. Vatandaşlarımızı saat 10.00 - 22.00 saatleri arasında Atilla İlhan Kan Alma Birimi’nde kan desteğinde bulunmaya çağırıyoruz. Tam da bugün birlik, beraberlik ve dayanışma günü. Menemen Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla, elimizden ne geliyorsa orada olacağız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve sabır diliyorum. Tüm dualarımız enkaz altında kalan vatandaşlarımız için. Geçmiş olsun Türkiyem.”

Torbalı’dan ilk araç yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,7 büyüklüğünde deprem sonrası Türkiye, acının merkezine yardım eli uzatıyor. Torbalı’da da vatandaşların yardımlarının deprem bölgesine ulaştırılması konusunda Torbalı Belediyesi kolları sıvadı. Bir araçlık yardım malzemesini deprem bölgesine ivedi bir şekilde gönderen, Torbalı Belediyesi yaptığı duyuruda, “Yardım kampanyamızda belediyemiz tarafından temin edilen malzemelerle yüklü ilk aracımız yola çıktı. Siz kıymetli hemşehrilerimizden acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu ve giyecek (kullanılmamış) bağışlarınızı yardım noktalarına getirmenizi rica ediyoruz.” ifadelerine yer verildi

Depremzedeler için İzmir’den “Umut Hareketi” başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından tüm İzmirlilerin dahil olacağı bir “Umut Hareketi” başlattı. Başkan Tunç Soyer, umuthareketi.izmir.bel.tr adresi üzerinden yürütülecek destek kampanyasına tüm İzmirlileri davet ederek, “Bu hareket çok acil ihtiyaç duyulan malzemelerin temin edilmesi ve bölgeye ulaştırılmasını amaçlıyor” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi hemen harekete geçti. Sabah saatlerinde deprem konteynır aracından yangın arazözüne, mobil yemek tırından erzak paketine pek çok yardım aracı ve malzemesi bölgeye gönderildi.

“İlk kampanyayı başlatıyoruz”
Başkan Tunç Soyer, sabah saatlerinde İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) üyeleri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri ile de bir araya geldi. Bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin toplanması ve hızlı bir şekilde ulaştırılması için Umut Hareketi adını verdikleri bir kampanya başlattıklarını duyuran Başkan Soyer, “Bir yandan AFAD üzerinden sürdüreceğimiz çalışmalar var. Bir yandan da sivil toplum ve yerel yönetimler olarak sürdüreceğimiz çalışmalar var. Bu iki çalışmayı da koordineli ve el ele sürdürmeye kararlıyız. Hızla bir 'Umut Hareketi' başlatıyoruz. Bu hareket battaniye, ısıtıcı, bot, mont, temizlik malzemesi, hijyen kiti ve benzeri çok acil ulaştırılması gereken malzemelerden oluşuyor. Bunlardan vatandaşlarımızın satın almasını, onların satın aldığı kadarını biz bir misli artırarak deprem bölgesine ulaşmasını sağlayacağız. İlk kampanyayı İzmir genelinde böyle başlatıyoruz” dedi.
Kampanyaya destek olmak isteyenler umuthareketi.izmir.bel.tr adresinden sunulan destek paketlerinden istedikleri miktarda satın alabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi kurumsal destekleriyle birlikte yardımsever yurttaşların dayanışma paketlerini de bölgeye ulaştıracak.

“Şimdiden İzmirliler yardım malzemesi ulaştırmaya başladı”
Depremin olduğu andan itibaren çok hızlı çalışmaya başladıklarını belirten Başkan Soyer, “Ege Ordu Komutanımız ile görüştük. Acil olarak battaniye, ısıtıcı, çadır, konteyner ulaştırılması lazım. AFAD üzerinden kargo uçağıyla acil yönlendireceğimiz malzemeyi gönderdik. Ege Serbest Bölge Başkanımız Faruk Güler'le görüşme yaptık, yaklaşık 250 kişilik yolcu uçağı da 2,5-3 saat içinde burada olacak. Yine acil ulaşması gereken arama kurtarma ekiplerimiz ve yardım malzemelerimizi de bu uçakla yollayacağız. Mobil yemek aracı ve mobil hastanemizi yola çıkarttık, mobil internet de gidecek, sosyolog ve psikologlardan oluşan destek ekiplerimizi yarın sabah yola çıkartıyoruz, mobil tuvaletler yola çıkıyor. Kampanya ile gelecek malzemelerin depolama alanı Fuar İzmir olacak. Şimdiden İzmirli vatandaşlarımız yardım malzemesi ulaştırmaya başladılar. İzmir, depremde büyük bir dayanışma göstermişti, şimdi de buna çok ihtiyaç var. Çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Bu kampanyayı büyütmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Bornova yardıma koşuyor

 

Bornova Belediyesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet bölgesine destek için harekete geçti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ öncülüğünde, CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Ak Parti İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, MHP İlçe Başkanı Turan Otlu ve Deva Partisi İlçe Başkanı Erkan Yanıkoğlu, muhtarlar, meslek odalarının ve çeşitli STK temsilcilerin katıldığı toplantı düzenledi.

 

Yapılacak yardımlar için koordinasyon ve yol haritasının belirlendiği çalışmada konuşan Başkan İduğ, “Ülkemizin başı sağ olsun. Yakın zamanda depremi yaşamış bir bölge olarak bu zor konuda deneyimimiz var. Bölgeyle iletişim halindeyiz. AFAD ve Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda Bornova yardıma koşacak” dedi.


Afad ve Büyükşehir koordinasyonu ile

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında destek çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan İduğ, “Depremin yaralarını sarmak için tüm gücümüzle destek olacağız. Alandan gelen bilgiler doğrultusunda ihtiyaçlara yönelik yardımları toplamaya başladık. İlk etapta mont, polar battaniye, uyku tulumu, soba-cep ısıtıcısı, kullanılmamış kıyafet ve ayakkabı, biberon, bebek bezi, mama, hijyen malzemeleri, el feneri, pil ve kibrit olarak liste belirlendi. Bu listede bir güncellenme, yeni bir ihtiyaç olursa da hemen paylaşacağız. Topladığımız bu yardımları AFAD, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonu ile deprem bölgesine ileteceğiz” diye konuştu.

Yardım toplama merkezleri belirlendi

Bornova’da 6 noktada toplama alanı kurduklarını belirten Başkan İduğ, “Ne mutlu ki Bornovalılar sürekli bizimle temasa geçerek ‘Nasıl yardım edebiliriz’ diye soruyorlar. Bornova Şehir Stadı, Çamdibi Kapalı Pazaryeri, Altındağ STK Merkezi, Büyükpark Gençlik Merkezi, Çamdibi Kapalı yüzme Havuzu ve Merkez Pazaryeri’ni ana toplama noktaları olarak belirledik. Ayrıca muhtarlarımız aracılığıyla da yardım toplama yapılacak” diyerek bilgi verdi.


Bornovalılar kan vermek için kuyruk oldu

2020 yılında yaşanan İzmir depreminin acılarını unutmayan Bornovalılar Türk Kızılay'ının Bornova Cumhuriyet Meydanı’na getirdiği kan verme aracının önüne koştu. Başkan İduğ ve Kızılay Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut, soğuk havaya karşı uzun kuyruklar oluşturan Bornovalıları ziyaret ederek özverili davranışları için teşekkür etti.

Başkan Soyer deprem yardımları için ilçe belediye başkanları ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10 kenti etkileyen deprem felaketi ile ilgili kentteki ilçe belediyelerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Soyer, tüm yardım çalışmalarının koordinasyon içinde yapılmasını istedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem nedeniyle katıldığı AFAD toplantısının ardından ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

“Elimizde uçak şansı var”
Yaklaşık 250 kişilik ve 21 ton kargo kapasiteli uçakla acil olan malzemeleri akşam saatlerinde Adana’ya ulaştıracaklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile konuştuk, büyük depoları var, uçağı onlar karşılayacak. Dağıtımı da onlar organize edecek. Deprem bölgesine en hızlı ulaşabileceğimiz yol bu görünüyor” dedi.

“Daha hızlı sonuç alacağız”
Yardım malzemeleri için Gaziemir’deki Fuar İzmir'in koordinasyon noktası olacağını belirten Başkan Soyer, “Tırlarla anlaşmalarımız var. Deniz Ticaret Odası ile konuştuk, İskenderun limanına gemi nakliyesini de yapabileceğiz. Bunları tek merkezden gönderirsek daha hızlı sonuç alacağız. İhtiyacı da daha hızlı tespit edip en acil gitmesi gereken noktaya götürebileceğiz” dedi.

“Koordinasyonu korumalıyız”
Başkan Soyer ilçe belediye başkanlarına, “Sizden ricam bütün hikâyeyi koordinasyon içinde götürmemiz. En önemli mesele bu. Koordinasyon bozulursa gerçekten kimin nereye ne götürdüğü ve o hedefe varıp varmadığı belirsiz olur. Biz bunu en doğru şekilde götürecek durumdayız” dedi.

Balçova’dan Yardım Eli

Balçova Belediyesi’nin yaptığı çağrıyla vatandaşların topladığı yardım malzemeleri, merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem bölgesine gönderilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi lojistik merkezine gönderildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 10 il ve onlarca ilçede yıkımlara ve can kayıplarına neden olan depremlerin ardından Balçova’da yardım seferberliği başlatıldı. Sabah erken saatlerde Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın yaptığı yardım “Gün Birlik Günüdür” çağrısının ardından yüzlerce Balçovalı yardım malzemelerini Balçova Belediyesi’ne ulaştırdı.

Belediyede tasnif edilerek kolilere konulan Battaniye, Isıtıcı, Çocuk Bezi, Yorgan, Kıyafet, Kadın pedi, ıslak mendil, ayakkabı gibi iki malzemeler iki kamyonetle İzmir Büyükşehir Belediyesi Lojistik Merkezi’ne götürüldü. Yardım çalışmalarını koordine eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Ama böyle günlerde birlik olmak aynı acıyı hissetmek bize güç veriyor. Deprem bölgesi için destek olan tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

İzmir yardım seferberliği deprem kahramanmaraş