İzmir, Çocuk Gelinlere 'Hayır' Diyecek

TAKİP ET

Korunmaya Muhtaç Çocukları Topluma Kazandırma Derneği, 'Çocuk Gelinlere Hayır' projesini İzmir'e taşıyor. Korunmaya Muhtaç Çocukları Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Mahinur Yener 3 gün sürecek etkinlikler hakkında bir açıklama yaptı.

Yener,  Selvi Sertdemir tarafından başlatılmış olan ve uluslararası bir proje boyutuna varan, "Çocuk Gelinlere Hayı- Selvi Sertdemir de çocuk gelindi” adlı projeyi İzmir'de düzenleyecekleri etkinliklerele gündeme getireceklerini söyledi. Yener,  bu projeye dünyanın ve Türkiye’nin her yanından 100’e yakın  ressamın tablolarını bağışlama kararı aldığını belirterek, “Bu ressamların tabloları 07 Şubat 2017 salı günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sergilenecektir. Sergi 3 gün devam edecektir. Aynı zamanda bu konuda söyleşiler yapılacaktır. Bu söyleşiye ‘Halam Geldi’ filminin yönetmeni Erhan Kozan, ‘Evcilik’ filminin yönetmeni Bingöl Elmas, Sosyolog Meltem Onay İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan katılacaktır” dedi.

Çocuk gelinler konusunun kimlikler üstü insani bir mesele olduğunun altını çizen Yener, “Bu konu Türk, Kürt,  İslam, Hıristiyan...Mezhep ayrimi gözetilmeden, yalnızca  insan olarak ortak bir sorundur. İnsanlık suçudur. Bir yaşam çalmadır. Yaşamı yok etmektir. Yaptığımız ön çalışmada çok çeşitli yaşam öyküleri dinledik. Hepsinin ortak sözü ‘Çocukluğumu yaşatmadılar’ oluyor. Bir kısmı aile baskısından korktuğu için konuşmaya çekiniyor. Dernek  olarak çalışmaların devamı olarak kırsal kesimlerde eğitimler verilecektir. Sağlıklı bir toplum olunması için çocuklara sahip çıkılması gerekmektedir. Onlar bizim geleceğimizdir. Çocuklarımızı harcamalarına göz yummayalım” diye konuştu.

Yener, etkinliklere tüm İzmirlileri beklediklerini söyledi.


İzmir Çocuk gelin hayır proje toplum dernek