İzmir'de 116 sınıf karantinaya alındı

TAKİP ET

Eğitim-Sen 1'Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, cuma günü itibariyle 116 sınıf karantinaya alınarak, uzaktan eğitime döndüğünü açıkladı.

Berfin BULUT-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Eğitim-Sen 1’Nolu Şube Başkanı Necip Vardal’dan edindiğimiz bilgilere göre Cuma günü itibariyle 116 sınıf karantinaya alındı ve yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime döndü. 48 öğretmen ve 340 öğrenci pozitif çıktığını aktaran Vardal, “Bu rakamlar yukarı doğru hareketlilik gösteriyor. Her geçen gün karantinaya alınan sınıf, pozitif öğretmen ve öğrenci sayısı ne yazık ki artıyor” dedi.



“Taleplerimizi İl Milli Eğitim Müdürü’ne aktardık”
Vardal, yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü ile hem başarı dileklerimizi ileten bir görüşme yaptıklarını söyleyerek şunları ifade etti:
“Alınması gereken önlemleri alanda yaşanan sorunları kendilerine 20 maddelik bir dosya halinde sunduk. İstediğiniz önlemler ders saati sürelerinin 30 dakikaya çekilmesinden, dersliklerin kalabalık sınıfların seyreltilmesine kadar temizlik ve hijyen sağlanmasını söyledik. Bu salgın dönemindeki en önemli başlıklardan bir tanesi temizlik elemanı, destek personelinin yeteri kadar görevlendirilmesine ilişkin bir dizi talebimiz de oldu. Bunları kendilerine ilettik, çalışma yapacaklarını alanda da bir çalışma yürüttüklerini bu gelişmelere göre tutum alacaklarını ifade ettiler. Bunu da önümüzdeki hafta bu hafta içerisinde göreceğiz.”