İzmir'de 23 Nisan coşkusu: CHP, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı 

TAKİP ET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Tugay ve CHP İzmir örgütü Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Tugay, çelenk bıraktıktan sonra, “Bu alan hınca hınç dolmalı. Buralar sadece resmi törenler için olmamalı. O yüzden bir sonraki bayramlarda burası dolmalı” dedi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Başkanı Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Tugay’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir parti örgütü ve çok sayıda yurttaş da 23 Nisan dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. Burada konuşan Tugay, bayramı kutlayarak, 31 martta yapılan seçimin partiyi çok gururlandırdığını ifade etti. 
‘BU ALAN HINCA HINÇ DOLMALI’
23 nisandan sonra demokrasi ağacının kurulduğunu söyleyen Tugay; “ Seçim sürecinde insanların arasında gezerken onların gözlerinde umudu gördüm ve ‘CHP olarak daha fazla genciz, çocuğuz, kadınız emekliyiz’ diye düşündüm. Yani biz artık daha fazla çokuz.  Yurdumuzun birçok yerinde çocuklarımız için birçok etkinlik düzenleniyor. Bugün barınma hakkı olmayan çocuğumuz var mı? Karnı aç olan çocuğumuz var mı? Şu anda biz burada bayram kutluyorken tamirhanede çalışan çırak çocuğumuz var mı? Bunları konuşabiliyor muyuz? Burnumuzu dibinde çocuklar köylerindeki okullar kapandığı için okula gidecek araçlar arıyor. Tarikatların pençesinde kaç çocuğun olduğunu biliyor muyuz? Bugün çocuklar için bayram ama bu ülkede bazı çocuklar için bayram değil. Gezi davasına mahkum olan Tayfun Kahraman’ın çocuğuna nasıl sarıldığını hatırlıyor musun? İşte bugün o çocuğun da bayramı. Biz CHP’yiz nerde bir yanlış varsa onun karşısındayız. Nerde mücadele varda orada olacağız. Sizden çok şey bekliyoruz diyorlar. Beni belediye başkanı yaptınız. Ben de görevimi yerine getireceğim. Bugün örgütüme seslenmek istiyorum. Bu alan hınca hınç dolmalı. Buralar sadece resmi törenler için olmamalı. O yüzden bir sonraki bayramlarda burası dolmalı. Atatürk’ün partisi neymiş görsün bu şehir ve ülke. Ben o ruha inanıyorum. O ruh CHP’yi iktidar yapmalı. En çok çalışan olmalıyız. Buradan tayfun kahramana ve gezi mahkumlarına sela olsun. Onları cezaevlerinden çıkrana kadar bu mücadele bitmeyecek” diye konuştu. 
‘BİRİLERİ GİBİ KİBRE DÜŞMEYECEĞİZ’
Aslanoğlu, 23 Nisan’ı kutlayarak, bayramın güzel günlerin habercisi olmasını diledi. Milli mücadeledeki azim ve kararlılığın bugünkü mücadeleye ilham olduğunu söyleyen Aslanoğlu; “Ulusal egemenlik, ulusun namusu ve şerefidir. 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, kurulma aşamasında olan genç cumhuriyetimizin demokrasiyle tanışması ve demokrasiye geçişin ilk adımıdır. Milletimizin üzerindeki kara bulutlar, Gazi Meclisimizin kurulmasıyla dağılmaya başlamıştır. Bizler 31 Mart’tan sonra, güneşli günleri müjdeleyen, bayram coşkumuzu katlayan günlerden geçiyoruz. Cumhuriyetin ilkelerinde birleşen, milletin iradesiyle yükselmekte olan Türkiye ittifakı, çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı yeniden umutlandırmış, yüzleri güldürmüştür. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk yerel seçimlerinde milletin iradesinin tecelli bulmasıyla yüzyılın değişimini vaat eden bir geleceğe adım atılmıştır. Milletimiz, bize verdiği bu payenin karşısında bizleri asla şımarık kibir abideleri olarak görmeyecektir. Birileri gibi kibre düşmeyeceğiz. Bu hizmetler hiç kimseyi ayırt etmeksizin, 23 Nisan’ın ruhuna uygun bir biçimde herkese eşit olarak yayılacak” dedi. 
‘MİLLİ BAYRAMLARI KUTLAMAYAN DEVLETTEN SIKILMIŞTIK’
Aslanoğlu, İzmir Valisi Süleyman Elban’a 23 Nisan2ı kutlaması için yaptığı çağrı için teşekkür ederek; “Milli bayramları kutlamayan Devletten sıkılmıştık. Milli Bayramlarda çelenk koymaya bile müsaade etmeyen, kendini devlet sanan bürokratlardan sıkılmıştık. Devletin Valilerinden siyasetten uzak, birleştiren mesajlar duymak hepimizin özlediği bir tavır. İzmir Valimizi bu birleştiren tavrı sebebiyle, sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. AKP’nin valilerini, devlet valisi gibi görmemizi sağlayacak milletten yana tavırlara davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.