İzmir'de Boğaziçililere destek eylemine polis müdahalesi: Gözaltılar var

TAKİP ET

Sıla ARABACIOĞLU - Kıymet OCAK- Helin UZUNGET - GERÇEK HABERCİ - İzmir'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan  Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması için toplanan vatandaşlara polisten biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahale geldi.
Polis’in attığı biber gazı ve plastik mermiden etkilenen esnaf kepenkleri kapattı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Boğaziçi'ne destek veren öğrencilerin basın açıklamasına 'DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, İzmir Tabipler Odasi Başkanı Lütfi Çamlı,  İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel katıldı.Öğrenciler açıklamanın ardından,  gözaltına alınan arkadaşlarının salınması için oturma eylemi gerçekleştirdi.

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen Boğaziçi öğrencilerine destek amaçlı eylemde öğrencilerin avukatı olan Çağdaş Avukatlar Derneği üyesi Erdoğan Akdoğdu ve Tuğçe Nazlı Akın gözaltına alındı. 80’i aşkın gözaltı olduğu öğrenilirken, gözaltına alınan kişilerin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki muayenenin ardından Konak Emmiyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüleceği öğrenildi.





izmir boğaziçi öğrenci polis eylem destek konak gözaltı müdahale izmirde boğaziçililere destek eylemnine polis müdahalesi