İzmir'de CHP ve AK Parti Arasında 'Foto-Düello'

TAKİP ET

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, NATO skandalıyla ilgili CHP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle kendisine tepki gösteren CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven'e Twitter'dan yanıt verdi. Kaya, CHP'yi bölücülere arka çıkmakla suçladı, 'Bölücülere arka çıkan, payanda olanlarla siyaset zemininde tartışacak bir şeyimiz asla yoktur' dedi. CHP İzmir İl Başkanlığı ise "Eğer Fotoğraflarla konuşacaksak, sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyoruz" notuyla fotoğraflar ve haber kupürleri paylaştı.

İzmir’de AK Parti ile CHP arasında, NATO skandalı tartışması Twitter'da karşılıklı 'Foto-düello'ya dönüştü. Twitter’dan fotoğraflı paylaşımda bulunan ve Güven için “HDP destekçisi” ifadesini kullanan AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Biz herkesle farklılıklarımız üzerinden siyasi tartışmalara girebilir, savunduğumuz doğruları anlatma imkânını bulabiliriz. Ancak bölücülerle, bölücülere arka çıkan, payanda olanlarla siyaset zemininde tartışacak bir şeyimiz asla yoktur” dedi. Bunun üzerine CHP'den yanıt gecikmedi, "Fotoğraflarla konuşacaksak, sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyoruz" ifadesiyle birlikte, çok sayıda fotoğraf karesi paylaşıldı. 

Milletvekili Kaya, dün CHP'yi NATO skandalı karşısında yeterince milli duruş sergilemeyememekle suçlamıştı. Bunun üzerine CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'den çok sert açıklama gelmişti. Tartışma bugün Twitter'a taşındı. Kaya, CHP’li Güven’in, HDP’nin demokrasi nöbetinde çekilen bir fotoğrafına yer vererek tweetler attı, çarpıcı ifadeler kullandı. Kaya, “Kuruluşun ve kurtuluşun sembol kenti İzmir’de, Gündoğdu Meydanı’ndaki Cumhuriyetimizi temsil eden Cumhuriyet Ağacı Heykeli’nin dibinde, HDP destekçisi CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girdiği bu kareleri unutmak mümkün mü” dedi. Kaya, diğer paylaşımlarında da şunları söyledi:

“HDP destekçisi CHP İzmir İl Başkanı Güven’in yanındakilere bir bakın! Bunlar daha geçtiğimiz gün Şırnak’ta ölü ele geçirilen terör örgütü PKK üyesi Hülya Eroğlu’nun cenazesine katılmadılar mı?

Biz herkesle farklılıklarımız üzerinden siyasi tartışmalara girebilir, savunduğumuz doğruları anlatma imkânını bulabiliriz. Ancak bölücülerle, bölücülere arka çıkan, payanda olanlarla siyaset zemininde tartışacak bir şeyimiz asla yoktur.



Bu kareye giren birinin söylediklerine cevap vermeye değer bulmadığımı, takdiri vatanına ve bayrağına aşık İzmirli hemşehrilerimize bıraktığımı belirtmek isterim. Bu CHP'ye en güzel cevabı kurtuluşun ve istiklalin şehri İzmir'imiz verecektir!



FOTOĞRAFLARLA KONUŞACAKSAK... 

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan ise bazı gazete haber küpür ve fotoğraflarla birlikte, "Eğer fotoğraflarla konuşacaksak, sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyoruz... İzmirlinin zekasına ve hafızasına hakaret etmekten vazgeçin." tweeti paylaşıldı.