İzmir'de Down Sendromlu Çoçuklar İçin Çalışıyorlar

TAKİP ET

2014 Yılından bu yana Down Sendromlu çocukların sağlığı için oluşturulan 'Hoşgeldin Bebek Projesi' 3. Yılında…

Ulusal Down Sendromu Derneği, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve yenilenen işbirliği ile kurumların daha aktif katılımları ile çalışmaların sürdürülmesi, doğumdan itibaren Down Sendromlu çocukların ve ailelerin desteklenmesi, aile ziyaretlerinin Müdürlüğümüz koordinasyonunda eşgüdümlü planlamalar ile yapılması, eğitim veya fizik tedavi gibi ihtiyaç tespit edilen durumlarda gerekli yönlendirmelerin yapılması ve desteğin sağlanması, Ulusal Down Sendromu Derneği vasıtası ile aileler arası iletişim ve deneyimlerin paylaşılması konularında görüş birliği oluşmuştur. Ulusal Down Sendromu Derneğince ailelerin de katılım ile Down Sendromlu çocukların faaliyetleri hakkında bilgi verilmiş, çocukların yer aldığı çalışmalardan örnekler sunulmuştur.

    

İzmir Sağlık Müdürü Down Sendromlulara Sahip Çıkıyor 

Protokol Töreni açılış konuşmasını yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur,  konuşmasında; “2015 yılından beri birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Her 700-800 bebeğimizden birinin bu özelliklere sahip olması bizi de özenle güzel ve yarar şeyler yapmaya teşvik ediyor. Bir şeyler yapmamız lazım; bu özellikler, bu güzellikler nasıl yönlendirilebilir, onların sıkıntıları nasıl aşılabilir o ailelerin yanında nasıl olunabilir?  Genel Sekreterliğimizin katkıları zaten rutinde oluyordu. Bugün protokol ile birlikte nasıl bir yol izleyeceğimizi biraz daha netleştireceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz bu işin başında, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz en başında, biz aile hekimlerimizden bu özel bebeklerimizin doğumu ile ilgili bilgiler alıyoruz, siz dernek olarak ailelere gidiyorsunuz, ama ondan sonra, bu özel bebeklerimizin kalp problemleri varsa, hipotroidi problemi gibi bedensel varsa ki çoğunun olabiliyor,  bizim o noktada,  hastaneler olarak bu bebeklerimize destek olma ihtiyacımız ortaya çıkıyor. Bu noktada bu birlikteliği çok önemsiyorum. Biliyorsunuz benim bir kızım var. Down sendromlu.  Hayatımın en güzel şeyi.  Allah’ın emaneti. Bu konuyu birebir yaşayan bir anne olarak da biliyorum. Sağlık Müdürlüğü olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum, hepinize teşekkür ediyorum geldiğiniz için” dedi.

Hoşgeldin Bebek Projesi Protokolü Yenilendi

 “HOŞGELDİN BEBEK” Çalışması Protokolü; İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha SALNUR, İzmir İli Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği adına Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet ÖZKAN, İzmir İli Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği adına Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Aydın ER, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü adına Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Neşe Zeren NOHUTÇU İzmir Aile ve Sosyal Politikalar adına İl Müdürü Nesim TANĞLAY, Ulusal Down Sendromu Derneği adına Dernek Başkanı Şevket CİHAN’ın katılımları ile yenilendi.

izmir down sendromu çocuk hoşgeldin bebek proje