İzmir'de inşaatın kule vinci devrildi: 5 ölü, 2 yaralı

TAKİP ET

İzmir'in Bornova ilçesinde bir otel inşaatındaki kule vincin bir kısmı devrildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

İzmir’in Bornova ilçesinde bir otel inşaatındaki kule vincin bir kısmının devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Olay yerinde çalışmalar sürüyor.

Olay, saat 17.30 sıralarında Yeşilova Mahallesi Kamil Tunca Bulvarı yanında bulunan Bornova Otel'in inşaatında meydana geldi. İnşaatta bulunan vinçteki yükseltme çalışmaları sırasında, vincin bir kısmının henüz belirlenemeyen nedenden dolayı koptu. İnşaatın 21. katında bulunan vincin kabini ve bir bölümü büyük bir gürültüyle aşağı düşerken, olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, yaralanan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Vinç kabininin devrildiği yerde ise 5 kişinin cansız bedeninin bulunduğu öğrenildi.
Kazanın meydana geldiği bölgede çalışmalar sürerken, vinç kabinin devrildiği şantiye alanı ve parçalarının düştüğü caddede çalışmalar sürüyor.

Vali Köşger ve Bornova Belediye Başkanı İduğ olay yerinde

Bornova’da yaşanan facianın ardından olay yetine giden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kaza ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
“2023 yılına bir gün kala maalesef büyük bir facia ile karşı karşıya kaldık. Vincin kırılması sonucunda 4 kişi vefat etti 3 kişi için arama çalışmaları AFAD tarafından yapılıyor. Saat 16.30’da bu kazanın olması aslında büyük bir şans. 17.00 sonrasında olsaydı burada ciddi anlamda 150-200 kişinin mağdur olacağı, vefatların artacağı bir kaza olabilirdi. İnşallah aranan 3 kişiden de vefat haberi almadan kazayı atlatırız. Şimdiden 4 kişinin vefatı bizi çok üzdü. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyorum.”