İzmir'de işçilere polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi şirketi olan İZENERJİ’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube’nin yetkisine itiraz etmesi üzerine, protesto eylemi yapan sendikacılar ve işçilere polis müdahale etti. Müdahale de çok sayıda işçi yaralanırken 15 işçi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçilert için CHP Genel Başkan Yardımcısı olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan devreye girdi. 

İZENERJİ’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube’nin yetkisine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itiraz üzerineKonak’taki Belediye Binası önünde işçilerin yapmak istedikleri basın açıklamasına polis müdahale etti. Biber gazı ve coplarla eylem yapmak için ısrar eden işçi ve sendikacıları dağıtmak isteyen güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 4 işçi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, çok sayıda işçi de belediye binasında ayakta tedavi görüyor. Polisin 15 işçiyi gözaltına aldığı öne sürüldü. 

İŞ BIRAKMA KARARI

Genel-İş Sendikası müdahaleyi protesto için, İzmir’de örgütlü olduğu bütün belediyelerde öğleden sonra iş bırakacak. ESHOT otobüslerinin de çalışmayacağı öğrenildi.

TUNCAY ÖZKAN İŞÇİLER İÇİN DEVREYE GİRDİ 

Öte yandan güvenlik güçlerinin işçilere müdahalesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekilli Tuncay Özkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile görüştü. Görüşmenin ardından İzmir Emniyet Müdürü ile görüşerek işçilerin etrafında oluşturulan polis ablukasının kalkmasını sağlayan Özkan'ın, gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılması için de görüşmelere başladığı öğrenildi.