İzmir'de seçim süreci yaklaştı: Odalarda son durum ne?

TAKİP ET

İzmir'deki odalarda seçim takviminin açıklanmasının ardından adaylar netleşmeye başladı.

GERÇEK HABERCİ-İzmir’deki birçok odanın seçim takvimi netleşirken adaylar da belirginleşmeye başladı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) üyeleri 3 Ekim 2022 Pazartesi günü, sandık başına giderken mevcut İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in ve İTB Başkanı Işınsu Kestelli’nin tek aday olması bekleniyor. Son günlerde tartışmalar ile gündeme gelen Ege Bölge Sanayi Odası da 12 Ekim 2022’de sandık başına giderken mevcut başkan Ender Yorgancılar ve Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı’nın yarışması bekleniyor.

İZTO ve İTB 3 Ekim’de sandık başında

İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyeleri 3 Ekim 2022 Pazartesi günü sandık başına gidecek. Fuarizmir’de gerçekleşecek seçimde, toplam 80 meslek komitesinde yer alacak meclis ve meslek komitesi üyeleri belirlenecek. İZTO’da mevcut başkan Mahmut Özgener’in tek aday olarak girecek, başkanlık ve yönetim kurulu seçimi ise 8 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak. İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) toplam 19 meslek komitesinde yer alacak komite üyeleri, Meclis asil ve yedek üyelerinin belirleneceği seçimler de 3 Ekim 2022 Pazartesi Fuarizmir’de yapılacak. Başkan Işınsu Kestelli ve ekibinin şu ana kadar açıklanmış rakibi bulunmuyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde de mevcut başkan Yusuf Öztürk tek aday gözüküyor.

EBSO’da Yorgancılar- Karabağlı yarışacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) seçimlerinde mevcut başkan Ender Yorgancılar ile halen Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı olan Mustafa Karabağlı yarışacak. Yorgancılar’ın favori aday olarak gösterildiği seçimlerde Karabağlı’nın da güçlü bir liste oluşturmak için iş dünyası temsilcileri ile aralıksız toplantılara devam ettiği belirtiliyor. EBSO üyesi sanayiciler, 12 Ekim 2022’de Fuarizmir’de gerçekleşecek seçimlerde önce 53 meslek komitesinde kendilerini temsil edecek 109 meclis üyesini 19 Ekim 2022’de ise Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu üyelerini seçecek.
Geçtiğimiz günlerde tekrar aday olmayacağını ilan etmesine rağmen bu kararından vazgeçerek aday olduğunu açıklayan Yorgancılar, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Rakibi Mustafa Karabağlı’nın ise meslek komitesi seçimlerine odaklandığı ve üye ağırlıklı bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Karabağlı’nın çekirdek kadrosunda yer alan Fatih Aracı, Atınç Abay dışında ekip üyelerini stratejik olarak çok öne çıkarmak istemediği söyleniyor. Yorgancılar’ın mevcut yönetim kurulunda başkan yardımcılığını yürüten iki isim yeni dönemde yer almayacak. Muhsin Dönmez, yeni dönemde görev almayacağını bildirirken İbrahim Gökçüoğlu ise meclis başkanlığına adaylığını ilan etti. Halen muhasip üyelik görevini sürdüren Eyüp Sevimli ile Ali Arda Yüksel de yeni dönemde görev almayacak diğer isimler oldu.
Yorgancılar’ın yeni dönem yönetim kurulu listesinde Özkan Mucuk, Hüseyin Turhan, Suha Kahraman öne çıkarken Ateş İlyas Demirkalkan, Metin Akdaş ve Hakan Ürün’ün göreve devam edeceği konuşuluyor. Yorgancılar’ın yeni dönem sürprizi ise halen Aliağa Kimya ve Karma İhtisas OSB Başkanlığı’nı yürüten Haluk Tezcan oldu. Tezcan’ın başkan yardımcılığına getirileceği söyleniyor.

 

izmir ticaret odası ege bölge sanayi odası i̇zmir ticaret borsası