İzmir'deki yoğun bakım servisleri doluluk oranı yüzde 60'ın üzerinde 

TAKİP ET

Vaka sayılarının artmasıyla beraber yoğun bakım servisleri de dolmaya başladı. Edinilen bilgiye göre İzmir'deki yoğun bakım servisleri doluluk oranı yüzde 60'ın üzerine çıktı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Geçtiğimiz hafta vaka sayısı 28 bin 224’ü gördü. Vaka sayıları ile birlikte yoğun bakım servisi dolulukları da artıyor. İzmir’deki yoğun bakım servisleri doluluk oranı yüzde 60’ın üzerine çıktığını aktaran İzmir Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Başkanı Erkan Batmaz, aşılama oranlarının da açıklanan verilerden çok daha farklı olduğunu belirtti.



“Net bilgi almamız engelleniyor”
Batmaz, bilgilerin şeffaf bir şekilde paylaşılmadığını belirterek, “Net bilgi almamız engelleniyor. Alandan aldığımız bilgilere göre İzmir’deki yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60’ın üzerine çıktı. Her gün mevcutların haricinde yeni yoğun bakım servisleri açılıyor. En son yoğun bakımlarla ilgili sayı paylaşılmıştı; bizim sahadan aldığımız bilgilerle örtüşmeyen bir rakamdı. Bu neden aslında bir güvensizlik de oluşuyor. Gerçek bilgiye ulaşmakta zorluk çekiyoruz, şeffaf bir şekilde veriler paylaşılmalı” diye konuştu. 
Sahadan aldıkları bilgilere göre aşılama verilerini de paylaşan Batmaz, aşılamanın İzmir’de yüzde 40’larda olduğu söyledi.