İzmir'den HDP'li Ferhat Encü'ye destek!

TAKİP ET

HP, HDP, Halkların Demokratik Kongresi, SMF, TİP ve TÖP HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye destek olmak için bir araya geldi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-EHP, HDP, Halkların Demokratik Kongresi, SMF, TİP ve TÖP hasta ve infazı yakılan tutuklular için İstanbul'da başlatılan Adalet Nöbetinin, Kadıköy'de sonlandırılmak istendiği eylemde polisin hakaret ederek tokat attığı HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye destek olmak için bir araya geldi. Basın açıklamasını grup adına TÖP İzmir İl Komitesi’nden İpek Karanfil okudu.

“Arkadaşlarımız yerlerde sürüklendi”

İzmir’de de Adalet Yürüyüşü nedeniyle yaşanan tutuklamaları hatırlatan Karanfil, “İnsanlıktan nasibini almamış bu faşist iktidar ve ondan aldığı talimatla her türlü işkenceyi yapmayı kendinde hak gören kolluk, iki gün önce İzmir’de gerçekleştirilmek istenen adalet yürüyüşüne pervasızca saldırdı. Kitlemizi abluka altına alarak, açıklamamızı engellemek istedi. Anneler başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız yerlerde sürüklenerek, ters kelepçe takılarak, işkence edilerek gözaltına alındı. HDP Bodrum İlçe Eş başkanı Mehmet Zahir Yaşar gözaltı esnasında kalp krizi geçirerek anjiyoya alındı. HDP İzmir Eş Başkanı Çınar Altan’ın kaburgası kırıldı. Böbrek hastası bir arkadaşımız başta olmak üzere, demokratik hakkını kullanmak isteyen tüm arkadaşlarımız aynı işkenceye maruz kaldı” dedi.

“Şiddetinizin dozu arttıkça direnişimizin de dozu artacaktır”

Karanfil, ‘Ferhat Encü ‘ye atılan tokat yıllardır Roboski için adalet arayan Roboski ailelerine atılmıştır’ diyerek sözlerini sürdürdü ve şunları ekledi:

“İşkence ederek, gözaltına alarak bizleri susturmaya, sindirmeye çalışanlara bir kez daha söylüyoruz: Şiddetinizin dozu arttıkça haklı mücadelemizin direnişimizin de dozu artacaktır. Ablukalarınız, kalkanlarınız bunu engelleyemeyecektir. Çünkü bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; ablukaya alınmak istenen, her türlü eşitsizliğe karşı demokratik, adil, eşit bir düzen isteğimizdir. İzmir’de bu işkenceleri yapanlar, yine aynı talimatla her türlü faşist saldırıyı İstanbul’da da gerçekleştirdiler. Savaşa, tecrite, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı yürüyüşe geçmek isteyenler, abluka altına alınarak aynı faşist uygulamalarla gözaltına alındı. Barış anneleri başta olmak üzere, insanlık onuruna sahip çıkanlar yerlerde sürüklendi. HDP İstanbul İl Eş başkanı Ferhat Encü‘ye polis kılıklı bir çete üyesi tarafından küfredilerek tokat atıldı. Dün ise atılan bu tokatı protesto etmek için HDP Eş Genel Başkanları ile birlikte gerçekleştirilmek istenen açıklama yine aynı yöntemlerle engellenmek istendi, yüzü aşkın arkadaşımız gözaltına alındı. Sizin kirli politikalarınız, halkların ablukasına alınmıştır ve iktidarınızın halklar nezdinde hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Ferhat Encü şahsında; demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine atılan bu tokata en büyük cevabı yine halklarımız verecektir.”