İzmir'den Ukrayna'ya Kültür ve Sanat köprüsü

TAKİP ET

Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir Ukrayna Kulübü 50 metrelik en uzun Visivanka deseni ile bir rekor kırdı. Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin ve İzmir Ukrayna Kulübü tarafından İzmir 1. kordon da gerçekleştirilen Visivanka gününe çok sayıda Ukraynalı, çocuk ve eşleriyle katıldılar.

15 senedir Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu olarak Ukrayna ile Türkiye arasında birçok çalışma yaptık. En renklisi ve canlısını düzenlediğimiz bu Visivanka gününde hep birilikte yaşadık. Ukrayna ile Türkiye arasında Kültür ve sanat köprüsünü kurduk. Resim, el sanatları, fotoğrafçılık, animasyon, sinema konularında Ukrayna'da yapacağımız çalışmalarda hazırlanan Visivanka deseninin her zaman yanlarında olacağını belirten Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, bu desen ile birlikte Ukrayna şehirlerinde 50 bin kilometre yol alacaklarını ve sanat ile Türkiye'deki sanatçıları, insanları Ukrayna'ya getireceklerini belirtti.

Çetin Güvercin, bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Konsolosluk ekibim Genel koordinatör Gökmen Aykan, Kültür ve Sanat Koordinatörü Zeynep Aslı Köstepen, Eğitim Koordinatörü Mert Güvercin, Turizm Tanıtım Koordinatörü Eren Küçükkibar ile birlikte sıkı bir çalışmayla 50 metrelik rekor Visivanka desenini gerçekleştiren İzmir Ukrayna Kulübünden Olena Sümer, Iryna Namli, Inna Kuşnir, Natalya Sofiy, Lyudmila Belan, Can-Mariia Kahraman ve çocukları, eşleriyle birlikte Visivanka kıyafetleriyle kutlamaya katılan destek veren İzmir'de yaşayan bütün Ukrayna vatandaşlarıma çok teşekkür ederim dedi.

Bu desenin Ukrayna ile Türkiye arasındaki kültür birlikteliği açısından önemli bir yer tutacağını belirten Natalya Sofiy, bu günün kutlanmasını gerçekleştiren ve bize Türkiye de yabancılık hissettirmeyecek şekilde her konuda hizmet veren Ukrayna İzmir Fahri Konsolosumuz sayın Çetin Güvercin beye ve ekibine çok teşekkürler ediyoruz. Bu mutlu günümüzde çocuklarımız ve ailelerimizle bir araya gelerek Visivanka günümüzü rekor büyüklükteki desenimizi açarak kutladık. Visivanka Ukrayna halkının milli sembolüdür. Cömert, bereketli Ukrayna toprağı ve Ukrayna halkının inanılmaz yaratıcı ve zengin ruhunu yansıtır. Bu desenimizi İzmir'den Ukrayna'ya doğru yola çıkartmak üzere sayın Konsolosumuz Çetin beye teslim ediyoruz.