İzmir'e en az 6 kadın aday

TAKİP ET

 

Aycan KARADAĞ \ Gerçek Haberci - CHP'de aday adaylık başvuru süreci 19 Ekim tarihinde sona eriyor. Aday adayları genel merkezden gelecek bilgilere kilitlenmişken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday kriterleri ile ilgili iddialar partiyi kulisine düşmeye başladı.

CHP'de aday adayı başvuru sürecinin dolmasına 1 hafta kala aday adayları bir yandan başvurularını yaparken diğer yandan Genel Merkez nezdinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreç içinde Genel Merkez kulislerinde konuşulan bazı iddialar parti kulislerini meşgul etmeye başladı. Son iddialar bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından dile getiriliyor.

Kadın aday sayısı artacak..

Parti kulislerine düşen iddiaya göre 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil 31 belediye başkanlığı için 2 kadın aday gösteren CHP bu seçimde en az 6 aday göstermeyi planlıyor. Bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ağzından verilen bu iddiaya destek olarak kendisinin; "Partimizin adayları özellikle genç ve kadın adaylar arasından seçilecek. Partimizin alkol masalarında tartışılmasının önüne de geçmiş oluruz" dediği konuşuluyor.

Bilgiler 3 hesap uzmanından

Öte yandan parti kulislerinde konuşulan bir başka iddia ise Kılıçdaroğlu'nun İzmir ile ilgili bilgileri eski mesai arkadaşı olduğu 3 hesap uzmanından aldığı kendisine ulaştırılan bilgi ve şikayetleri bu uzman arkadaşlarına teyit ettirdiği konusu. Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne adeta şikayet turları düzenlenmesi sonrası resmi kurul ve yetkililere, yerel kavga ve çelişkisi olan yöneticiler v  vekillerin görüşlerine güvenip yetinmediği için böyle bir karara vardığı ileri sürülüyor.

izmir aday kadın chp kulis