İzmir Eczacılar Odası Başkanı Sayılkan'ın 'ilaç' isyanı

TAKİP ET

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, pazar günü nöbetçi eczane görevi yaptığı sırada sosyal medya hesabı üzerinden ilaç bulunamaması ile yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. 

GERÇEK HABERCİ- İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, şubat ayında yapılacak zam öncesinde sosyal medya hesabı üzerinden ilaç sektöründe sıkıntıların arttığını belirtti ve ilaç sorununa dikkat çekti. Sayılkan, ilaçlardaki son durumu paylaşarak, “Nöbetçi eczaneden bildiriyorum. An itibarı ile 400 ve 600 mg'lık antibiyotik şurupları bitti. Grip ilaçları ve öksürük şurupları ise akşamı zor görür” dedi. 
Nöbet esnasında ilaç bitti
İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:
“Nöbetçi eczaneden bildiriyorum. An itibarı ile 400 ve 600 mg'lık antibiyotik şurupları bitti. Grip ilaçları ve öksürük şurupları ise akşamı zor görür. Bizim emeğimize, vatandaşın da çaresizliğine yazık değil mi? Eczane eczane dolaşıp çocuğunun ilacını bulmaya çalışan anne-babalara ilacınız piyasada yok demek biz eczacılar için çok ama çok zor. Oysa bu işi çözmek o kadar da zor değil. Güncelliğini yitirmiş İFK’yi değiştirip 3'er aylık dilimlerde fiyat belirlenirse yıl sonlarındaki bu kaos azalır. Sağlıktan tasarrufta ısrar etmeyip gerçekçi sağlık bütçesi belirlerseniz sorun tamamen ortadan kalkar. Yani çözüm çok zor değil...”

İzmir Eczacılar Odası Tuncay Sayılkan ilaç