İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden "Adalet Nöbeti": Mahkemeler kendi aralarında bile "Adalet" bulamıyorlar

TAKİP ET

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir Adliyesi önünde 'Adalet Nöbeti' başlatarak basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan İzmir Barosu Başkanı Avukat Sefa Yılmaz, ''Adalet arıyoruz' diyoruz ama adaleti dağıtmakla yükümlü mahkemeler kendi aralarında dahi adaleti bulamıyorlar' ifadelerini kullandı.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, ülkede yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekmek ve hukukun üstünlüğüne dikkat çekmek için İzmir Adliyesi önünde “Adalet Nöbeti” başlatarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapan İzmir Barosu Başkanı Avukat Sefa Yılmaz, “Yargı kendi içinde sorunlar yaşamaktadır ve bu sorunlar acilen çözülmelidir” dedi.


“Hukuk yoluyla mücadele edeceğiz”
İzmir Emek ve Demokrasi güçleri olarak hukuk yollarıyla mücadelelerine devam edeceklerini ve şiddete boyun eğmeyeceklerini ifade eden Yılmaz, “Her açıklamamızda adaleti aradığımızı, hukukun üstünlüğünü savunduğumuzu, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını savunduğumuzu ifade ettik. İzmir Barosu ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bunların mücadelesini her platformda vermeye çalışıyor. Dün, İzmir Barosu önünde yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale edildi ve şiddet kullanıldı” dedi.
Yargının sorunlarına çözüm çağrısı
Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasındaki anlaşmazlığı “Yargı Sorunu” olarak nitelendirip bu sorunun acil çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “ ‘Adalet arıyoruz’ diyoruz ama adaleti dağıtmakla yükümlü mahkemeler kendi aralarında dahi adaleti bulamıyorlar. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi Anayasa’nın adil ve emredici hükmüne rağmen bir milletvekilini tahliye etmeyerek ‘Ben bu kararı tanımıyorum’ dedi. İtiraz üzerine 4’üncü Ceza Dairesi bugün bu konuda karar verilmesine yer olmadığına karar verdi. 3’üncü Ceza Dairesi’nin kararını tartışmasız reddetti. Bunun anlamı şudur; Yargı kendi içinde sorunlar yaşamaktadır ve bu sorunlar acilen çözülmelidir” şeklinde konuştu.
“Mahkemeler ‘Biz taraflıyız’ diyor”
Yargının bağımsız olmadığını ve siyasal iktidarın prangası altında olduğunu ifade eden Yılmaz, “Siyasal iktidarın anlayışı ve bakışı doğrultusunda yapılacak bir düzenlemeyle karşı karşıya kalacağız. Bugün Anayasa’yı tanımayan, kararlarını uygulamayan ve çözümleri yürütmede arayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Mahkemeler ve hakimler kararlarını ve sözlerini vermiş oldukları kararlarda ifade ederler. Bugün gördüğümüz mahkemelerin ne kadar bağımlı ve taraflı olduklarını vermiş oldukları kararla göstermesidir. Mahkemeler verdikleri kararlarla ‘Biz taraflıyız, kulağımıza söylenen şeyi söyleriz’ diyorlar” dedi.
“Bizim mücadelemiz…”
Hukukun üstünlüğü ve eşit yurttaşlık için mücadele ettiklerini ifade eden Yılmaz basın açıklamasını şöyle konuştu:
“Bizim mücadelemiz hukukun üstünlüğünden, kadın ve çocuk haklarından, çevreden ve doğadan yana LGBTİ+ haklarından yana dediğimiz için hakkımızda suç duyurusunda bulunuyorlar. Bu ülkede yaşayan her yurttaş, dini, dili, siyasi görüşü ne olursa olsun Anayasa önünde eşit haklara sahiptir. Biz, bunun mücadelesini veriyoruz. Mücadelemiz geçmişte olduğu gibi yarın da devam edecektir.”