İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Uğur Mumcu onurumuzdur 

TAKİP ET

İzmir Emek ve Demokrasi Platformu, katledilişinin 30.yılında Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu andı. 

Alsancak Havagazı'nda İzmir Gazeteciler Cemiyeti önünde yapılan açıklamaya İzmir Gazeteciler Cemiyeti Dilek Gappi de katılırken açıklamayı İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz okudu. 

Yılmaz, "Faili meçhul cinayetlerin yaşandığı, Kürtlerin yaşam hakkının ihlal edildiği; muhafazakarlaşmaya, din temelli, gerici ve baskıcı bir rejim kurma çabasının gündemde olduğu sürecin güç odaklarına karşı, laiklikten yana, özgürlük ve eşitlik mücadelesi veren bütün toplumsal kesimlere ayar verilmeye çalışıldığı bir dönemde Mumcu; Türkiye Hizbullahı, İBDA-C gibi silahlı örgütlerin sahiplendiği bir suikast sonucu katledilmiştir. Aynı derin yapılar bu def Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı Diyarbakır’da katletmiştir" diyerek sözlerine başladı. 

"SUSMAYACAĞIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ"
Yürütme ve yargının geçen 30 yılda bu cinayetin planlayıcılarını, azmettircilerini, asli failleri ortaya çıkarmaktan imtina ettiğini belirten Yılmaz, "Aksine bu ve benzer olayların etrafına örülen karanlık duvarı daha da güçlendirmişlerdir" dedi. 

Yılmaz son olarak şunları kaydetti: "Bugün Mumcu’nun mirasına sahip çıkmak basın özgürlüğüne, eleştirel ve araştırmacı gazetecilik anlayışının ürettiği toplumsal faydaya, hukuk devletine, laikliğe, barışa ve demokrasiye sahip çıkmaktır. Susmayacağız, vazgeçmeteceğiz, teslim olmayacağız.
Uğur Mumcu onurumuzdur."