İzmir esnafı Yılbaşında umduğunu bulamadı

TAKİP ET

Yılbaşı gecesi için yoğun hazırlık yapan Kordon ve Kemeraltı esnafı umduğunu bulamadı. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, 'Yılbaşı sakin geçti. Esnafın istediği gibi olmayan bir yılbaşı oldu' dedi.

Uğurcan BOZTAŞ- GERÇEK HABERCİ- İzmir’de yeni yıla girmek isteyenlerin aklına gelen ilk yerlerin başında gelen eğlence merkezi Kordon ve alışverişi merkezi olan Kemeraltı bu seneki yılbaşında da birçok kişi tarafından en çok tercih edilen yer olurken merak edilen konu ise yoğunluğun nasıl olduğuydu. Kordon İş Adamaları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ve Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin yılbaşı gecesinin nasıl geçtiğine ilişkin Gerçek Haberci ’ye değerlendirmelerde bulundu. 
“HERHANGİ BİR AKSAKLIK OLMADI”
Kordon İş Adamaları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yılbaşı gecesinde Kordon’da yoğun bir kalabalık olduğunu ifade ederek; “Yoğunluk iyiydi, işletmelerimiz doluydu. Alınan güvenlik önlemlerinden dolayı sorunsuz bir gece geçti Kordon'da.  Esnafımızda da herhangi bir aksaklık olmadı. Yılın yorgunluğunu üstünden atlatmak isteyen misafirlerimiz Kordon'da güzel bir gece geçirdi. Beklenenin altında bir kalabalık vardı. İnşallah sağlıklı mutlu ve huzurlu bir yıl geçiririz” dedi.
BEKLENEN YOĞUNLUK YOKTU
Yeni yıla girerken beklenen yoğunluğun olmadığını söyleyen Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ise “Yılbaşı sakin geçti. Esnafın istediği gibi olmayan bir yılbaşı oldu. Kalabalığın getirdiği bir iş potansiyeli yoktu. Alım gücü yok insanlarda dolayısıyla esnafın beklentileri karşılanmadı bu anlamda. Bu sene insanlar genellikle evde geçirdi yılbaşını bu yüzden sadece çerezci veya diğer gıda ürünlerini satan esnaf biraz iş yaptı. Çok da mutlu olmadığımız bir yılbaşı geçti. Zamlardan dolayı birçok kişi kendi önlemini aldı ve evde daha mutlu ve huzurlu bir yılbaşı geçirdi” ifadelerini kullandı.