İzmir Fen Öğrencileri: Öğretmenime Dokunma

TAKİP ET

İzmir'de 'proje okul' ilan edilerek tayin ve görevlendirmelerin gerçekleştiği İzmir Fen Lisesi'nde öğrenciler, öğretmenlerinin başka okullara tayin edilmesini oturma eylemiyle protesto etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 Mart ayında çıkarılan bir yasayla, aralarında İstanbul Erkek, Vefa, Cağaloğlu, Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Hüseyin Avni Sözen, Çankaya Fen, Ankara Atatürk, Bornova Anadolu ve İzmir Fen Lisesi’nin de olduğu Türkiye’nin en gözde 170 lisesini ‘proje okul’ ilan etmişti.

soL’da yer alan habere göre norm kadro ve ‘ihtiyaç fazlası’ nedeniyle bazı öğretmenleri başta okullara tayin olan İzmir Fen Liseliler, bu sabahki tören sırasında oturma eylemi yaptı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler, “İzmir Fen uyuma, öğretmenine sahip çık”, “İzmir Fen dimdik ayakta”, “Dokunma dokunma, öğretmenime dokunma” sloganları atıldı.

Kimi öğretmenlerin de öğrencilere destek verdiği bildirilirken İzmir Fen Lisesi’ne atan yeni müdür Ali Bayram Tetik de protesto edilenler arasında yer aldı.

Tetik’in OHAL’i gerekçe gösterip öğrencilerin dışarı çıkmasına izin vermediği, giyim konusunda ‘yönlendirmelerde bulunduğu’ ve baskıcı bir yönetim sergilediği öne sürülüyor.