İzmir Fırıncılar Odası Başkanı isyan etti: 5 lira bile kurtarmıyor!

TAKİP ET

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, maliyetlerdeki artışa dikkat çekerek bu zammın gerekli olduğunu dile getirdi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Son bir yılda döviz kurları ile birlikte artan enflasyon iğneden ipliğe her kalemi etkiledi. Lojistik, enerji ve hammadde fiyatlarındaki hızlı artış gıdaya da vururken birçok temel gıdaya geldiği gibi İzmir’de 1 Aralık tarihinde ekmeğin fiyatını 4 TL’den 5 TL’ye yükselmişti. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, en son ekmek zammının Temmuz ayında yapıldığını dile getirerek maliyet artışlarına dikkat çekti. Bu zammı yapmak zorunda olduklarını dile getiren Sırtı, “Bu 5 TL bile bizi şu anda kurtarmıyor; ama vatandaşları da düşünmek zorundayız” dedi.

“Bu zammı yapmak zorunda kaldık”

En son ekmeğe Temmuz ayında zam geldiğini hatırlatan Sırtı, “Temmuz-Aralık ayları arasında bütün girdilerimize yüzde 300 zam geldi. Bu nedir? Elektiriğe yüzde 150’ye varan zam gelirken suya yüzde 200, doğalgaza yüzde 200 zam geldi. Bu belirttiğim rakamlar sadece Temmuz-Aralık ayı arasında. Biz de açıkçası zorunda kaldık. Kiralar, işçi giderleri de ayrı yandan… Biz zam yapmak istemiyoruz; ama bu zammı yapmak zorunda kaldık” diye konuştu.

“Vatandaşları da düşünmek zorundayız”

Sırtı, maliyetlerdeki artış sıralandığında 5 TL’nin bile bizi fırıncıları kurtarmadığını söyleyerek, “Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Bu ücret bizi kurtarmıyor; ama vatandaşları da düşünmek zorundayız. Bizim en çok korkumuz asgari ücret… Ne kadar olacak bilmiyoruz. Biz işçi yetiştiremiyoruz, tatilimiz de yok. Fırıncılar şu anda kan ağlıyor, fırıncıyı hep günah keçisi olarak ilan ediyorlar” ifadelerini kullandı.

İzmir Fırıncılar Odası Kemal Sırtı 5 lira maliyet artış ekmek zam