İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni başkanı belli oluyor

TAKİP ET

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yaptığı genel kurulda cemiyetin yeni başkanı belli oluyor.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurulu yapıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başkanı belli oluyor.

“Karikatür Yarışması  uluslararası olacak”
Yaptıkları çalışmaları anlatan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “Meslek örgütleriyle olağanüstü bir dayanışma içerisinde olduk, davaları takip ettik. Eflatun Nuri Karikatür Yarışması’nı bu yıl dördüncüsüyle sonlandırdık; ama bu yıl uluslararası yapmayı istemiştik, pandemi nedeniyle yapamadık. Tahlihsizliklerin olduğu bir yıldı, önümüzdeki yıl uluslararası olacak” ifadelerini kullandı.

“Basın Apartmanı için kentsel dönüşüme başvuruldu”
Basın Apartmanının deprem nedeniyle hasar gördüğünü belirten Dikmen, “Karşımızda iki seçenek vardı biri güçlendirme birisi de yeniden yapma. Güçlendirmenin yetersiz olacağı zeminin hemen altında deniz olduğu hakkında rapor hazırlandı. Tüm mülk sahipleri yıkılıp yeniden yapılmasına karar verdi, kentsel dönüşüm için başvuruldu” dedi.

“Bütçe 1 milyon 750 euro”
İGC Akademiyi anlatan Dikmen akademinin faliyetlerini şöyle anlattı:
“İGC Akademi’yi hayata geçirdik. Bu proje İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarihinin en yüksek bütçeli çalışması. İzmir Gazeteciler Cemiyeti için Türkiye Gazeteciler Sendikasıyla bir projenin paydaşlığını birlikte sürdürdük. Güçlü gazeteci özgür medya AB  projesi izmir ve istanbulda basın akademi oluşturulması işsiz gazetecilerin desteklenmesi basın özgürlüğü için dava takipi gibi kapsamlar çerçevesinde projenin toplam bütçesi 1 milyon 750 euro. Bu akademiyi cemiyetin binasına açtık.”

“8 Kadın 8 Karar”
Dikmen, kadın odaklı bir proje yaptıklarının altını çizerek “Marta Nar Projesi kadın odalı bir proje bunun yanında 2019 yılında ‘8 Kadın 8 Karar’ adına 8 Mart’ta  yaptığımız bir çalışma vardı . Farklı sektörlerden  kadınları bir araya getirerek bir manifesto oluşturduk. Bunun dışında kadın toplumlarıyla bağlantı halindeydik. Basın özgürlüğü heykelini açtık. O gün Gaziemir’de hâlâ çok güzel baktığım anıt İzmir’de yerini aldı” diye konuştu.