İzmir İktisat Kongresi Millet İttifakı'nın ekonomi politikalarına da yön verecek

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart 20023 tarihleri arasında düzenlenecek olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, Millet İttifakı'nın ekonomik politikalarına yön verecek.

Begüm Burçak GÜNAY-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında "Geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz" sloganı ile hayata geçireceği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ülkenin önümüzdeki dönemindeki ekonomi politikalarına da yön verecek. 7 gün sürecek olan programa yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda iktisatçı ve bilim adamının yanı sıra siyasetçilerde katılacak. Özellikle Millet İttifakı'nın bileşenlerini oluşturan partilerin temsilcilerinin isminin dikkat çektiği program Millet İttifakı'nın ekonomik politikalarına da yön verecek gibi. Konuyla İlgili GERÇEK HABERCİ'nin sorusunu yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin ülkenin önümüzdeki dönemdeki ekonomik politikalarına da yön vereceğine inandıklarını söyledi. Soyer, Kongre sonrası hazırlanacak sonuç bildirgesinin Millet İttifakı'nın ekonomik politikalarının belirlenmesinde önemli bir yol haritası olacağını da dile getirdi.
Bu çervede dikkat çeken toplantılardan ilki "Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni Paneli" kısmı olacak. Bu panale, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir katılacak.
Kongrenin en can alıcı toplantısı ise 1 Mart Pazar saat 17:00'da yapılacak. "Değişime Davet" başlıklı programın Fuar İzmir'de yapılacak "Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması" çalışmasına CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katılacak. Her iki programda da Millet İttifakı'nın başta ekonomi politikaları olmak üzere seçim sonrası hayata geçireceklerini anlatması bekleniyor.
Programda hangi gün hangi siyasiler olacak
Programın ikinci günü yapılacak "Vicdana Davet" başlıklı programın öğleden sonrakı kısmına DEVA Partisi Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın ile CHP'nin Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo katılacak.
Üçüncü günü yapılacak "Yürüyüşe Davet" başlıklı programın öğleden sonraki kısmına Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ile İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz yer alacak.
Dördüncü günü yapılacak "Dogamıza Davet" başlıklı programın akşam düzenlenecek olan "Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni Paneli" kısmına CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir katılacak.
Beşinci gün yapılacak "Değişime Davet" başlıklı programın Fuar İzmir'de saat 17'de yapılacak "Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması" çalışmasına CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katılacak. Toplantı için davet edilen Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu katılım sağlayacağını belirtirken Uysal, Babacan, Akşener ve Karamollaoğlu'nun teyidi bekleniyor.

İzmir İktisat Kongresi Millet İttifakı ekonomi politikaları Begüm Burçak GÜNAY