İzmir İl Tarım Müdürlüğü'nden tepkilere neden olan satış

TAKİP ET

Depremzedelerin hizmetine açılmasıyla gündeme gelen Özbek Köyü'ndeki T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı dinlenme tesisi, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından satışa çıkartıldığı öğrenildi.

Yenigün Gazetesi'nde yer alan habere göre T.C. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Özbek Köyü Dinlenme Tesisi'nin depremzedelerin barınma ve toplanma alanı için kullanılmasına yönelik sosyal medyada 10 gündür süren talep, bir türlü yerine getirilememişti. CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, konuyu sık sık dile getirmiş ancak tesisle ilgili, ilgili bakanlıkların il müdürlüğünden de herhangi bir girişim gelmemişti. Problemin ana nedenine ise Yenigün Gazetesi ulaştı. Yenigün Gazetesi tarafından edinilen belgede, tesisin, Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartıldığı ortaya çıktı.

https://www.oib.gov.tr/6-proje-grup-baskanligi-portfoyu/

"İktidarın Kasasından 5'li Çetenin Kasasına"

Konuya dair Yenigün Gazetesine açıklamalarda bulunan CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve  İzmir 26. dönem Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, "Her zaman dile getirdiğimiz gibi, AKP iktidarının rant hırsı dizginlenemiyor.  Urla'daki kimi kamu tesislerinin depremzedeler için açılmasını önerdiğim sosyal medya paylaşımımın ardından bu yerlerin satışa çıkarıldığı bilgisine ulaştım. Ne yazıktır ki yıllardır yandaşlara peşkeş çekilen kamunun elindeki gayrimenkuller iktidarın kasasından da 5'li çetenin kasasına aktarılıyor. On binlerce depremzedenin barınma sorununu bile kendi tesislerinde çözmekten aciz olduğu görünen iktidarın devletin elinde son kalan yerleri de gider ayak satmanın derdine düştüğünü görmekse acımıza acı katıyor" dedi.

İzmir İl Tarım Müdürlüğü tepki