İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık:  İzmirimizi kadına hizmet sunan bir kent haline getirmeye çabalayacağız

TAKİP ET

İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

GERÇEK HABERCİ-İzmir Kent Konseyi Başkanı Saniye Nazik Işık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Işık, “İzmirimizin, her yaştan ve şarttan kadına hizmet sunan bir kent haline gelmesi için çaba harcayacağız” dedi.  

KADINLARIN MÜCADELESİNİN TARİHİ BİR GÜNE SIĞMAZ

8 Mart’ın eşitlik ve özgürlük mücadelesinde önemli bir gün olduğunu ifade eden Işık, “Bugünün doğmasına neden olan ve 129 kadının ölümüyle sonuçlanan o gün, emeğin ve kadınların mücadele tarihinde elbette bir köşe taşı. Saygıyla anıyor, hak mücadelelerinin bayrağını taşımakla gurur duyuyoruz. Yine de asla unutmuyor ve hatırlatıyoruz: kadınların mücadelesinin tarihi bir güne sığmaz. İşte bu nedenle, öncelikle, 8 Martlar “andık, kutladık, geçti” demediğimiz günler olsun istiyoruz. Bugün vesilesiyle, İzmir’de yaşayan kadınlar adına, yaşamak ve yaşatmak için direnen tüm kadınlara selam ve saygılarımızı sunuyoruz.  Biz Zübeyde anayı bağrında taşıyan İzmir’in, ülkemizin ve dünyanın tüm analarına, bağımsızlık mücadelesine, bağımsızlığı sürdürmeye, korumaya ömürlerini ve evlatlarını veren kadınlara, Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir yerinde her Cumartesi bıkmadan usanmadan evlatlarının ve yakınlarının mezarlarını ve katillerini aramaya devam eden kadınlara İzmir’den selam selam ve saygı gönderiyoruz” diye konuştu. 

Son olarak Işık, şunları ifade etti: “Biz kadınlar sadece kendileri için değil, çocuktan yaşlıya insanı koruyup yaşatmanın, her canlıyı, ağaçları, toprağı, suyu koruyup kollama mücadelesinin mücadelecileriyiz. Demokrasinin, emeğin, emekçinin, insanın ve evrenin tüm varlıklarının yanında olmaya devam edeceğiz!  İzmir Kent Konseyi ve Kadın Meclisi olarak İzmirimizin, her yaştan ve şarttan kadına hizmet sunan bir kent haline gelmesi için çaba harcayacağız.