İzmir Kent Konseyi'nde Genel Kurul mesaisi

TAKİP ET

İzmir Kent Konseyi 17'nci Genel Kurulu Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- İzmir Kent Konseyi’ndeki başkanlık seçiminin arından İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimi yapıldı. 5 asil ve 5 yedek kişiden oluşan yürütme kurulu seçiminde kısa bir gerginlik yaşandı. Yürütme kuruluna; Fikret Ekinci 58, Ferdi Erten 57, Taylan Özgür Üstün 55, Kemal Dağtekin 52, Burak Yılmaz ise 48 oyla asil olarak seçildi.
Kısa süreli isim gerginliği
Divan Başkanı Mehmet Seyrek’in seçim öncesinde ‘En az 3 en fazla 5 isim yazılacak’ açıklamasından sonra oylar sayılmaya başlandığında Seyrek’in ‘Bana böyle söylediler, daha sonra araştırdım ve tüzükte böyle bir ibare yok. Bu yüzden 5’ten fazla olmamak kaydıyla geçerli’ açıklamalarına tepki geldi. Salondan gelen sert tepkiler üzerine de Seyrek, kararından vazgeçmedi.
Kimler seçildi?
Yürütme kuruluna; Fikret Ekinci 58, Ferdi Erten 57, Taylan Özgür Üstün 55, Kemal Dağtekin 52, Burak Yılmaz ise 48 oyla asil olarak seçildi. Emine Ata 43, Lütfiye Kader 43, Emine Gümüş 40, Mustafa Yıldız 39 ve Mehmet Aker 37 oy ile yedek yürütme kurulu üyesi olarak görev aldı.