İzmir'li Velilerden Tam Gün Tepkisi

TAKİP ET

ÖVDER İzmir Şubesi, okulların tam gün eğitime geçecek olmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla gelecek eğitim öğretim döneminde okulların tam gün eğitime geçecek olmasına veliler tepki gösteriyor. İzmir Balçova'da Vali Kutlu Aktaş İlkokulu'nun da tam gün eğitime geçecek olmasına öğrenci velileri tepki gösterdi. Öğrenci Velileri ve Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şubesi okul girişi önünde bir araya gelerek konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Veliler, "Çocuğuma dokunma" ,"Öğretmenime dokunma" , "Çocuklar üzülmesin. öğretmenler gitmesin" yazılı dövizler taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren eğitim sisteminin bir türlü düzene sokulamadığını ifade ederek, "Özellikle son yıllarda daha da düzensiz hale getirildi. Bir öğretim yılını bile tamamlamadan çocuklarımız yeni bir uygulama ile karşı karşıya kalıyor. Ama hiçbiri veliye, öğrenciye sorulmuyor" dedi. Veliler olarak bu uygulamanın yanlış olduğunu dile getirdiklerini belirten Yüce, "Sınıflarımızın 45-50 kişiye çıkartılması, çocuklarımızın arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılması çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarına hizmet etmiyor. Tam gün uygulamasının durdurulması için imzalar topladık. Okulumuz tam gün olacaksa yandaki Balçova İmam Hatip Ortaokulu ilkokula dönüştürülsün, ya da tam gün eğitime sınıflar ve öğretmenleri birleştirilmeden, değiştirilmeden kademeli geçilsin. Valilik ve Bakanlıktan taleplerimiz bunlardır. Bunun için topladığımız  700'ü aşkın imzayı salı günü valiliğe ve bakanlığa göndereceğiz" dedi.

Öğrenci velilerinden Dilek Nergiz ise, okul tam gün eğitime geçtiği zaman 200 kadar öğrencinin mağdur olacağını ve 10 öğretmenin de açığa alınacağını söyledi. Değişiklikten sonra çocukların eğitimlerinin olumsuz etkileneceğini belirten Nergiz, "Tekli eğitim sistemine karşı değiliz. Fakat bu durumda çocuklarımızın kendi öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılmadan, mağdur edilmeden yapılmalıdır. Yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.