İzmir oy için geri döndü

TAKİP ET

Yaz aylarının gelmesiyle tatil ilçelerine akın eden İzmirli vatandaşlar, yarın yapılacak seçimde oy vermek için tatillerine ara verip İzmir'e geri döndü…

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- Türkiye’de gözler yarın (24 Haziran) yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimlerine çevrildi. Yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte tatil beledilerine akın eden ve kentin nüfusunun yarı yarıya düşmesine neden olan İzmirli vatandaşlar, yarın oy kullanmak için İzmir’e döndü.  Vatandaşların İzmir’e dönmesiyle Alsancak, Güzelyalı, Göztepe, Karşıyaka ve Bostanlı gibi bölgedeki mekanlar tıklım tıklım dolarken, Foça, Seferihisar, Çeşme, Bodrum, Marmaris gibi tatil ilçelerinde şezlonglar bomboş kaldı.

SANDIKTA REKOR BEKLENİYOR 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yaklaşık 2 buçuk milyon kişinin rekor katılımıyla gerçekleşen İzmir mitingiyle adete gövde gösteri yapan İzmir, yarın yapılacak seçimde de rekor katılım olması bekleniyor.  Son olarak 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Karabağlar ilçesinde yüzde 85 oranında katılım ile rekor kırılmasının ardından, yarın ki seçimde İzmir'de yüzde 90 oranında katılım beklenildiği öğrenildi.