İzmir Siyasal Çalışmalar Grubu'ndan CHP'ye tüzük ve önseçim uyarısı; "Sandıkta tepkimiz sert olur"

TAKİP ET

İzmir Siyasal Çalışma Grubu'ndan CHP'nin yeni yönetimine uyarı geldi.  Buca'da düzenlenen toplantıya CHP'li eski vekiller ve ilçe başkanının ve çok sayıda eski siyasinin katılması dikkat çekti. 

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- İzmir Siyasal Çalışmalar Grubu Buca’da aralarında CHP’nin İzmir eski Milletvekiller Tacettin Bayır, Bedri Serter, CHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP’de görev almış çok sayıda eski siyasetçi ve STK’larının katılımıyla ülke gündemine dair bir toplantı gerçekleştirdi. İzmir Siyasal Çalışmalar Grubu ülkenin sosyal, siyasal ve ekonomik durumuna dair açıklamalar yaptı. Ayrıca CHP’ye de önseçim ve tüzük çalışması konusunda net bir çağrıda bulunuldu. 

Grubun adına basın açıklaması okuyan Sinem Boyan, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik duruma değinerek, kendilerini “Mevcut muhalefet partilerinin gerekli eylemlilik içinde olmamasına itiraz eden, milli birlik ve beraberliği savunan yurtseverleriz” diyerek tanımladı.
“STK’lar hafife alınmamalıdır!”
STK’ların yerel seçimlere giderken CHP için aday belirlenmesi sürecinde aktif olması gerektiğini ifade eden Boyan, “Bugün ana muhalefet partisi başta olmak üzere, görevini layıkıyla yerine getiremeyen sözde muhalefete karşı öfkeliyiz. Yaşanan bu seçim kaybının en önemli nedenlerinden biri, hiç şüphe yok ki, genel ve yerel seçimlerde CHP tarafından uygulanan aday belirleme yönteminin yanlışlığıdır. Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var; hiç unutmayalım ki iktidara giden yol yerel yönetimlerden geçer!.. Seçim öncesinde spor kulüpleri, dernekler, odalar ve diğer STK’lardan oy desteği isteyenlerin, aday belirlenme aşamasında aynı kurumları görmezden gelmeleri kabul edilemez! Katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurları STK’lar asla hafife alınmamalıdır” diye konuştu.
“Yerel seçimlerde önseçim çağrısı”
Yerel seçimler için aday belirleme sürecinde önseçim çağrısı yapan ve yanlış uygulamalara devam edilirse sandıkta tepkilerinin sert olacağını söyleyen Boyan, “Bu bağlamda, geçmişte başarı hikayesi yaratamayan belediye başkanları ile birlikte, ahbap çavuş ilişkisi içinde adaylarını belirleyen ‘etkili’ ve ‘yetkili’ yöneticiler bu yenilgiden birinci derece sorumludurlar. Partisine sırtını dönmüş halkımızın önünde yeniden umut olabilmek için, CHP’nin yerel ve genel seçimlerde aday belirleme yöntemi, olmazsa olmaz bir şekilde, parti üyelerinin tümünün katıldığı demokratik Önseçim olmalıdır. Halkta karşılığı olan, STK’lar ile iyi ilişkiler kuran, halka dokunmayı ve dinlemeyi bilen; sorunun değil çözümün parçası olan, vizyoner, partiye emek vermiş, liyakat sahibi adayların sahaya sürülmesi CHP’nin oy oranını yükselteceği çok açıktır” şeklinde konuştu.

Son olarak İzmir Siyasal Çalışmalar Grubu’nun yerel seçim öncesi CHP’den taleplerini sıralayan Boyan şöyle konuştu:

⁃ Gerekli tüzük değişikliklerinin hayata geçirilmesi,
⁃ Parti içi demokrasinin eksiksiz uygulanması,
⁃ İlçe, il ve kurultay seçimlerinin çarşaf liste ile yapılması,
⁃ Genel Başkan dahil Milletvekili, Belediye Başkanları ve belediye meclis üyeleri için 2 dönem kuralı getirilmesi,
⁃ Aktif/pasif üye yapılandırılması
gibi kararların yılmaz takipçisi olacağımızı, yerel seçimlerdeki tavrımızın ve tercihimizin de ona göre olacağını halkımıza saygıyla duyururuz.

CHP Sandık İzmir Siyasal Çalışma