İzmirli depremzedelerden 3.yıl mesajı: "Artık depremzede muamelesi görmek istiyoruz"

TAKİP ET

İzmir Depremzedeleri depremin üçüncü yıldönümünde hibe ve kredi desteği isteklerini yinelemek için Bayraklı Deprem Anıtı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Depremzedeler, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) organizasyonuyla gerçekleştirilen açıklamadan sonra sabah saatlerine kadar Bayraklı Deprem Anıtı'nda oturacaklarını ifade ettiler.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), İzmir Depremi’nin üçüncü yıldönümünde Bayraklı Deprem Anıtı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Depremzedeler, çadırlarını alarak katıldıkları basın açıklamasında merkezi hükümetten bekledikleri kredi ve hibe desteği isteklerini yineleyerek, hala kirada olan ve evini yaptıramayan depremzedeler olduğunu hatırlattı. İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan, İzmir depremzedeleri yaptığı açıklamada sabırlarının kalmadığını ve artık depremzede muamelesi görmek istediklerini ifade ederek, “Bizlere depremzede muamelesi yapın, 6 Şubat depremzedelerine 5 Ekim 2023 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımızın onaylamış olduğu kararname esasına göre hibe ve kredi şeklinde yardımlarla buradaki orta ve az hasarlı evlere sahip depremzedelerimizi konutlarına kavuşturalım. 36 ay geçti ve bıçak kemiğe dayandı, artık yeter” dedi.
İzmir depremzedeleri yapılan basın açıklamasından sonra sabah saatlerine kadar Bayraklı Deprem Anıtı’nda birlikte olacaklarını söyleyerek çadırlarını kurdu ve protesto gerçekleştirdi.

İzmir depremzede