İzmirli emeklilerden maaş isyanı;  "Et-kıyma neydi? Dur hatırlayacağım"

TAKİP ET

Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube üyeleri emekli maaşlarını protesto etmek için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde oturma eylemi düzenledi. Emeklileri temsilen konuşan Tüm Emekli-Sen Konak Şube Başkanı Ayşe Ekşioğlu, 'Biz fazla bir şey değil, cüzi bir miktar ve seyyanen zam istiyoruz' diyerek taleplerini dile getirdi.

Batuhan Kaya -GERÇEK HABERCİ- Tüm Emekli-Sen Konak Şube üyeleri emekli maaşlarını protesto etmek adına Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde oturma eylemi düzenledi. Eylemde, “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Et-Kıyma neydi? Dur hatırlayacağım” yazılı dövizler taşıyan emekliler, emekli maaşlarına kök ve seyyanen zam istediklerini ifade ederek, hükümete acil zam çağrısında bulundu. 
“Kimse sesimizi duymuyor”
Tüm Emekli-Sen Konak Şube Başkanı Ayşe Ekşioğlu, hükümetten kimsenin seslerini duymadığını ve insanca yaşamak istediklerini ifade ederek, “Kimse sesimizi duymuyor. Biz fazla bir şey değil, cüzi bir miktar ve seyyanen zam istiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı, pazara ve markete bile gidemez olduk. 7500 lira maaşla et alamıyoruz, peynir alamıyoruz, sosyal yaşantımız yok. Yastık altındakileri çıkartın diyorlar ama hiçbir şeyimiz yok! Biz de insanca yaşamak istiyoruz” dedi.

İzmir emekli maaş Et-kıyma Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi