İZMİRLİ GENÇ GİRİŞİMCİLER ÜRÜNLERİNİ SERGİLİYOR

TAKİP ET

 

 

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde, İzmir’de girişimcilik kültürünün genç yaşlarda yayılmasına yönelik düzenlenen “GençBizz - Şirket Programı”, 14 Nisan Cumartesi günü Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek “İzmir Ticaret Fuarı” ile tamamlanıyor. Etkinliğe İzmir genelindeki farklı liselerden öğrencilerin hayata geçirdiği 45 mini şirket katılacak. Etkinlikte seçilen 8 şirket, 12-13 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek ve Türkiye genelinden liseli girişimcilerin katılacağı Yılın Şirketi Yarışması'nda Avrupa’da ülkemizi temsil etmek için yarışacak. Genç girişimcilerin heyecanını paylaşmak ve girişimlerini tanımak üzere tüm İzmirliler etkinliğe davet ediliyor.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından yürütülen “Genç Bizz - Şirket Programı” kapsamında düzenlenen ve liseli girişimcilerin bir araya geldiği “İzmir Ticaret Fuarı” 14 Nisan Cumartesi günü Mavi Bahçe Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde yapılacak.

Genç Bizz - Şirket Programı ile ortaöğretim seviyesindeki öğrencilerin, gönüllü mentörler eşliğinde iş planı geliştirmeleri, şirket kurmaları, ürün ya da hizmet üreterek, satış, şirket idaresi gibi konularda doğrudan kendilerine ait projeler üzerinden deneyim kazanmaları hedeflendi. Yaklaşık 5 ay süren program sayesinde öğrenciler gerçek bir şirket deneyimi yaşama şansına sahip oldular. Genç Başarı Şirketleri, iş dünyası gönüllülerinin ve öğretmenlerinin destekleri ve rehberlikleriyle gelişimlerini sağladılar.

Program kapsamında 2017 -2018 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde İzmir’de 100’e yakın mini şirket kuruldu ve bunlar arasından ilk 45 şirket arasında girenler “İzmir Ticaret Fuarı”nda yer alacaklar. İzmir’den jüri değerlendirmeleri ile seçilen 8 şirket ise 12-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türkiye Finali’ne katılacak. Ulusal finalde seçilecek liseli girişim Avrupa Yılın Şirketi Yarışması’nda Türkiye’yi 39 ülke arasında temsil ederek “Avrupa Yılın Şirketi” olma şansını yakalayacak.

Geçtiğimiz yıl İzmir’i Türkiye Finali’nde temsil eden İzmir Özel Türk Koleji Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan COMPANYOUTH isimli şirket, 336 şirket arasından, en iyi şirket sıralamasında Türkiye 2.si, en iyi stand kategorisinde Türkiye 3.sü, en iyi satış-pazarlama kategorisinde Türkiye 1.si olmuştu. Genç liseli girişimciler, katlanabilir, çevreci ve sağlıklı su mataralarıyla insanların günlük su ihtiyacını kolayca karşılamak ve pet şişelerin çevreye verdiği zararı azaltmayı hedeflemişlerdi.

İZKA Genel Sekreter Vekili Sena GÜRSOY “İZKA olarak İzmir’de girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaların önemli bir adımı ise, yenilikçi girişimcilerin ortaya çıkabilmesi için girişimcilik kültürünün erken yaşlardan itibaren İzmir’de yayılmasını sağlamak. Bu kapsamda genç girişimcilerin yetişmesine imkan ve ortam sağlayan 5 aylık bu yenilikçi programı paydaşlarımızla birlikte düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Programın finali olan ve 14 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek etkinliğimize tüm İzmirlileri bekliyoruz.” dedi.