İzmirli milliyetçiler 'Kılıçdaroğlu' dedi: "Bu siyasi bir karar değil, zaruriyettir"

TAKİP ET

İzmir'in Ülkücü kanaat önderleri, Ahde Vefa Kültür ve Sanat Derneği'nde gazetecilerle bir araya geldi. Basın açıklamasını gerçekleştiren ve İzmir'de 500 bin kişiyi temsil ettiğini belirten Ahde Vefa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeye ittifakla karar verdik. " dedi.

Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerine 3 gün kala, Ahde Vefa Kültür ve Sanat Derneği, İzmirli milliyetçiler adına basın açıklamasında bulundu. Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlerde destekleyecekleri adayı açıklayan Ahde Vefa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Yalçın, "Ahde Vefa Derneği olarak aldığımız karar, Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemektir. Bu kararımız siyasi bir karar değil bir zaruriyettir." diye konuştu. Ayrıca Yalçın, yaklaşık olarak 500 bin kişilik bir kitleyi temsil ettiklerini de belirtti. 

"TEK KİŞİNİN DÜŞÜNCESİYLE ÜLKEYİ YÖNETMEYE ÇALIŞANLARI SEÇMEMEYE KARAR VERDİK"

Konuşmasına başlarken, yaptıkları açıklamanın kimi seçecekleri hakkında değil kimi seçmeyecekleri hakkında olduğunu söyleyen Yalçın, 20 yıldır iktidarda olan ve ülkeyi tek kişinin Düşüncesiyle yönetmeye çalışanları seçmeyeceklerini söyledi. Aldıkları kararın Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemek olduğunu ifade eden Yalçın şöyle konuştu:

"Ahde Vefa Derneği olarak aldığımız karar Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemektir. Bu kararımız siyasi bir karar değil bir zaruriyettir. Adaletsizliğin olmadığı, toplumun düşüncesinin hiçe sayıldığı, meşvereteten uzaklaşılan toplumda ne İslam ne Türklük vardır. 'Bütün dünya bize emanettir' diyorlardı. Bu emanete ihanet ettiklerini söylüyorlar. Bunu yapanların Müslümanlık ve Türklükle ilgisi yoktur. Biz de Müslüman Türkler olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık. 

Türkiye'de yapılan adaletsizlikleri ne Lenin komünizmde ne Adam Smith kapitalizmde ne de Mussolini faşizmde yapmıştır."