Kabine toplanıyor! Tek gündem: Deprem

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AFAD binasında toplanacak. Toplantının tek gündemi deprem olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı saat 15.00'te başlayacak. Toplantıya, deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren bazı bakanlar video konferansla katılacak.

FUAT OKTAY SON BİLGİLERİ AKTARDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD’da Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası çalışmalar ile ilgili açıklamalar yaptı.

Oktay çalışmaların devam ettiğini belirterek, “12 bin civarında iş makinemiz, gemi uçak, İHA ve drone ile çalışmalarımız devam etmekte. Uçaklarımızın yaptığı sorti sayısı 4 bin aşmış durumda. Beslenme konusunda bir sorunumuz yok. 2 milyon 200 bin depremzedeye 3 öğün verebilecek bir altyapıya sahibiz. Beslenme konusunda bir sıkıntısı olan afetzede vatandaşımız varsa bize hemen ulaşabilirler. Barınma konusunda çadır ve konteyner sevki için çalışıyoruz. Milyonlarca battaniyeyi sahaya göndermiş durumdayız. Elimizdeki tüm çadırları sahaya gönderiyoruz. Hem yurt içindeki üretim devam ediyor hem de uluslararası alanda çalışmalar devam ediyor. 257 noktada çadır kent kurulumu tamamlanmıştır. Konteyner kent olarak 27 bin konteyner altyapısı tamamlanmıştır. 10 binin üzerinde konteyneri sevk etmeye başladık. 4 bin 900 kurulu konteynerimiz var. Yaklaşık 20 bin kişi konteynerlerde kalmaktadır. Hedefimiz 200 bin konteyner sayısına ulaşmak” ifadelerini kullandı.

Kabine gündem Deprem