KADINLAR GÜNÜ'NE İHTİYACIMIZ OLMAYAN BİR DÜNYA İSTİYORUZ

TAKİP ET

 

İzmir Mali Müşavirler Odası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın haklarının tartışıldığı bir panel düzenledi. Kadının toplumda birbirinden farklı rollerine dikkat çekilen panelde iş hayatında, ev hayatında, eğitimde, siyasette, sosyal hayatta kadınların durumu tartışıldı.

Panel öncesi konuşan İZSMMO Başkanı Vedat Adak, ‘Kadın Sorunları’nı toplumsal bir sorun, bir İnsan Hakları sorunu olarak gçörüyoruz. Dolayısıyla bu konuda yapılacaklar konusunda kadın-erkek birlikte çalışmalıyız. Kadına Şiddetin önlenmesi ve toplumda daha sağlam yer bulabilmesi için yapılacakların başında Kadının güçlendirilmesi geliyor. Biz kendi meslek grubumuzda bu konuda yapılan her çalışmaya destek veriyoruz ki mali müşavirler arasındaki kadın oranı Türkiye ortalamasına yakın’ dedi.

İZSMMO Yönetim Kurulu üyesi Tülay Budak ise ‘Kadınlar Gününün önemi tartışılmaz ama ben yine de Kadınlar Günü’ne ihtiyacımızın olmadığı bir dünyada yaşamak isterdim. Tıpkı Erkekler Günü’nün olmadığı gibi…  Sanırım bunu yapabilmek ancak kadını ve erkeği insan olarak görmek ve birlikte uyumla yaşama kültürünü geliştirebilmekle mümkün’ şeklinde konuştu.

Yoğun bir katılımın yaşandığı etkinlik panelin ardından yapılan Ritm Grubu Gösterisi ile sona erdi.