Kadınlara bıçak çekmesiyle gündem olmuştu: AK Parti, Mustafa Alyazıcı'nın adaylığını onaylamadı

TAKİP ET

AK Parti Rize İl Başkanlığı, kadınlara tehdit ve hakaretler savurup bıçak çekmesiyle gündem olan Mustafa Alyazıcı'nın AK Parti'den milletvekili aday adaylığının onaylanmadığını duyurdu.

Kadınlara tehdit ve hakaretler savurup bıçak çekmesiyle gündem olan Mustafa Alyazıcı'nın önce AK Parti'den aday adaylığı onaylanmadı.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek genel seçimler öncesi milletvekilliği adaylık başvuruları AK Parti Rize İl Başkanlığı'nda da sürüyor. Şu ana kadar 11 ismin başvuru yaptığı ilde Mustafa Alyazıcı'nın başvurusu tartışma konusu oldu. 

AK Parti Rize İl Başkanlığı, Mustafa Alyazıcı'nın önce AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu, daha sonrasında ise kamuoyunda oluşan tepki üzerine adaylığın onaylanmadığı bilgisini paylaştı.

AK Parti Rize İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "16 Mart Çarşamba Günü İl Başkanlığımıza Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunan Mustafa Alyazıcı’nın başvurusu yapılan incelemeler doğrultusunda onaylanmamıştır.25 Mart’ta gerçekleştireceğimiz Teşkilat Temayülünde yer almayacaktır" ifadelerine yer verildi.

KADINLARA BIÇAK ÇEKMİŞTİ

2020 yılında Fındıklı ilçesinde sosyal medya hesabından hakaretlerde bulunduğu için kendisinden şikayetçi olan kadınlara bıçak çeken Alyazıcı, ilçe halkının tepkisiyle karakola sığınmış ve daha sonra ev hapsi cezası almıştı.

Alyazıcı, daha önce kayyım iddiaları nedeniyle Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu'na destek veren Fındıklılılar'a 3 yıl önce kalp krizi sebebiyle vefat eden Fındıklı Belediye personeli Alihan Şengül'ün ölümü üzerinden "Ercüment Şahin Çervatoğlu'nun önünde durmayı reddedip arkasındayız diyenler; Allah Sizin de sonunuzu Alihan Şengül gibi yapsın" sözleriyle tepki göstermişti.