Kadir Sinan: "Karabağlar giderse İzmir de gider"

TAKİP ET

Artı35'e konuk olan Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Sinan, aday olursa büyük farkla başkan olacağını vurgulayarak 'Buradan iddia ediyorum Karabağlar giderse İzmir de gider' dedi. 

Artı35’te Gazeteciler Adem Nakçı ve Adem Sarıkaya’nın konuğu olan Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Sinan, aday adaylığına ilişkin soruları yanıtladı. Sinan kendini tanıtarak başladığı konuşmasında, “Karabağlar’ın bütün sokaklarına hakimim. Karabağlar ’da çok uzun bir süredir siyasete yapan biri olarak buradayım. Ben Kadir Sinan olarak bu seçimi alırım. Çünkü ben Karabağlar halkının ferasetini biliyorum. Ben bu seçimi alırım hem de 50 bin oy farkla alırım” diye konuştu. 
“MÜCADELE GÖĞÜS GÖĞSE OLACAK”
İzmir’de seçimin kalbi Karabağlar ‘da attığını söyleyen Sinan, AK Parti ile Karabağlar ‘da bir mücadele içinde olduklarını söyledi. AK Parti’nin rantçı yanını eleştiren Sinan; “Karabağlar ve Bayraklı ilçeleri, AK Partinin İzmir’i kuşatmak için oluşturduğu ve matematik hesaplarına dayalı projeler ürettiği iki ilçe. Bir toplumsal beklenti olmadan yapıyorlar bunu ve dolayısıyla 2009’da Karabağları aldığımızda çok büyük zorluklarla alarak çok büyük bir işe imza attığımızı söyleyebilirim. AK Parti’nin İzmir’i kuşatma projesinde en önemli ilçe Karabağlar. Karabağlar ve Bayraklı’daki mücadele göğüs göğse olacak” dedi.

Sinan şöyle devam etti; “Peki AK Parti neden bu kadar bu iki ilçeyi istiyor? Birincisi siyasi nedenler, ikincisi Karabağların gizli bir hazinesi var. Karabağlar’ın 700 hektara yakın kentsel dönüşüm alanları var. AK Parti bu nedenlerden dolayı sürekli olarak belediyemize tacizlerde bulunuyor. Bu 700 hektarlık alanda kentsel dönüşüm talebi AK Parti’ye çok yakın şirketlerin de hedefinde çünkü bu alanlar rantın yüksek olduğu alanlar olarak görüyor. Dolayısıyla AK Parti bunu yaparken de devlet memurlarını ve bürokratlarını adaylaştırarak bize bağlı belediyeleri sürekli olarak tacizler ve bazen kayyum tehdidini her zaman masada bulundurarak bizim belediyelerimiz çalışmalarında sürekli engel çıkarıyor.” 

“İLÇEMİZİN EKSİKLERİ VAR”
Karabağlar ‘da önemli sorunlara değinen Sinan, sorunlara ilişkin yapacakları projeleri anlattı. Sinan; “AK Parti ve onun arkasındaki şirketlerin Karabağlar’a olan iştahı daha da çok artmış durumda. Belediye başkanlarımız ve arkasındaki hukukçu ordusu sürekli olarak AKP’nin tacizleriyle uğraşmaktan yapması gereken işlerin çoğunu yapamadılar. Bu bağlamda ilçemizin eksikleri de var. Örneğin Karabağlarda bir siklet merkezi yok. Karabağların kendi içinde akışkanlığını sağlayacak bir merkezi yok. Bu siklet alanı Karabağlar’ın göbeğidir. Hayat oraya akmalı, çarşı orada olmalı insanlar aradığını orada bulmalı. Dolayısıyla Karabağlar’da bir siklet alanı yaratmak acil işlerden birisi.” ifadelerini kullandı. 
“RANT KARABAĞLAR’A AKMALI”
Geçmişte Karabağlar için yapılması düşünülen bazı projelerin engellendiğini söyleyen Sinan, şu şekilde devam etti; “Karabağlar’da güçlü ekonomik dinamikler var. Temel ekonomik dinamik mobilya sektörü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mobilya sektörünü geliştirmek yerine Karabağların dışına atıyor çünkü mobilyacılardan boşalan alandan konut veya iş alanlarına dönük talan düşünceleri var. Ekonomik dinamikleri orada tutarsanız kent kent olur. Aksi durumlar kente ihanet olur. Öteki dinamik ise oto tamirhaneleri. Orayı da geliştirmek gerekir ama orayı değiştirerek ve insanları yerinde tutarak yapılmalı bu geliştirme. Buradan yapılacak olan değişimlerle rant Karabağlar’ın içine akmalı.”
“BEN BU SEÇİMİ ALIRIM”
Karabağlar’ın demografik yapısına değinen Sinan; “Ben Kadir Sinan olarak bu seçimi alırım. Çünkü ben Karabağlar halkının ferasetini biliyorum. Ben bu seçimi alırım hem de 50 bin oy farkla alırım. Eğer 50 bin oy fark atmazsam siyaseti bırakırım. Buradan iddia ediyorum Karabağlar giderse İzmir de gider. Karabağlar ’da çok büyük bir politik seçmen var. AKP’yi uzun süredir bu kadar destekleyen bir kitle var ve bu kitlenin iyi bir analizi yapmalarıdır. Bizim de kemik oylarımız çok var. Depremden sonra Karabağlar’a gelen göç bizim seçimi almamızda bir risk yaratıyor çünkü o bölgeden gelen insanların siyasi profillerini bilmiyoruz” ifadelerine yer verdi. 
“YURTLARIN SAYISI DAHA DA ARTMALI”
Karabağlar ‘da eğitim için de projeler yapacaklarını söyleyen Sinan; “Karabağlar sınırları içeresinde bir üniversitenin olmasını isteyen kişilerin başında geliyorum. Üniversiteyi de sadece ekonomik kaynak getirsin diye istemiyorum. Üniversite aynı zamanda sosyal anlamda değişiklik yapsın diye istiyorum. Karabağlarda tıkır tıkır çalışan bir kız öğrenci yurdumuz var. Belediyemiz oranın yapılması için ciddi bedeller ödedi. Belediyenin bu konuda bilgi birikimi var. Bu yurtların sayısı daha da artmalı. Oraya gelen çocukların sosyalleşmesi ve çevresindekileri de sosyalleşmelerini sağlaması için üniversitenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yerel sermayeleri de teşvik etmek lazım” sözlerine yer verdi. 
“ENERJİ TARLASI YAPMAK İSTİYORUM”
Karabağlar’da engelli bireylere de değinen Sinan belediye başkanı olması halinde yapacağı projeleri anlattı. Sinan; “Bugünün koşullarında uzun yıllar bize hizmet edebilecek yeni bir belediye binası yapabilirsek şu anda içinde bulunduğumuz binayı bir rehabilitasyon merkezi haline getirmek istiyorum. Bu benim büyük bir hayalim. Bir diğer hayalim ise ikinci bir Şirince’yi yaratmak için Uzundere köyünü yeniden tasarlamak istiyorum. Bunların yanı sıra kendi enerjisini üreten bir tesis yapmak istiyorum. Önemli bir gelir kazandırmak için bir enerji tarlası yapmak istiyorum. Karabağlar’ın kimliğini tanıtmak için bütün istinat duvarlarını kullanmak istiyoruz. Başkan olursam Karabağların duvarlarını beton yerine taşla yapacağım çünkü Karabağlar kimliği yaratmak istiyorum” diye konuştu.

Kadir Sinan Karabağlar İzmir