KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde, Kızılay  kan ve kök hücre bağışı gerçekleştirdi. Hastane ana bina girişinde yapılan, kan ve kök hücre bağışı kampanyasına gerek hastane çalışanlarından,  gerekse hastane dışından  katılım yüksekti.

Türk Kızılay’ının, resmi kurumlara  yapmış olduğu kan ve kök hücre  bağışı ziyaretlerinin, bu seferki ayağı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi oldu. Hastane Yönetimi’nin, hastane çalışanlarının ve hasta yakınlarının da  destek verdiği kan ve kök hücre  bağışına ilgi yoğundu. Kan üretilemeyen bir doku ve  tek kaynağının  sağlıklı bağışçılar olması sebebiyle, Kızılay, dönem dönem resmi kurum ve kuruluşlara kan ve kök hücre bağışı   ziyaretleri yapıyor. Kan ve kök hücre bağışı hem toplumsal hem de kişisel açıdan çok önemlidir. Kan  ve kök hücre bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Eğer kan verirsek, vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Kan ve kök hücre bağışı, yaşam için yapılan bir armağandır. Bu ihtiyaç çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir. 18 ve 65 yaş arası olan, sağlıklı, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan, 50 kg üzerinde kişiler kan bağışlayabilirler. Yılda üç kez kan bağışı yapabilirler. Sağlıklı kişilerin yılda en az 2 kez bağışı yapmasıyla bile, ülke ihtiyacının karşılanabileceği öngörülmektedir.

Kızılay adına Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Özgür  Berberoğlu tarafından, hastane Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral’a, hastane olarak Kızılay kan ve kök hücre bağışına yapmış oldukları desteklerden ötürü  Teşekkür Belgesi takdim etti. Berberoğlu, ‘’Öncelikle Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi  Yönetimi ve çalışanları başta olmak üzere, gönüllü kan ve kök hücre kampanyasına katılım gösteren tüm bağışçılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. ‘’ diyerek düşüncelerini bildirdi.