Kan Şekerini Ölçtür, Diyabetin Farkında Ol !

TAKİP ET

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 Günümüzün en sık hastalıklarından olan diyabete dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve hastalık hakkında bilinçlenmeyi sağlamak üzere “Kan şekerini ölçtür, diyabetin farkında ol” sloganı ile düzenlenen etkinliklere, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Anıl Esen, Başhekim Doç. Dr. Tanju Çelik, idareciler, Çocuk Endokrinoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Behzat Özkan, diyabetli çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Behzat Özkan; diyabet hastalığının çocukluk çağında görülen kronik sistemik hastalıkların önünde gittiğini, görülme sıklığının giderek arttığını ve başlangıç yaşının düştüğünü söyledi.

Genetik yatkınlık ve çevresel faktörler diyabete sebep oluyor

Genetik yatkınlık, hatalı beslenme, çeşitli kimyasallar gibi farklı çevresel faktörlerin diyabetin görülmesine sebep olabileceğini belirten Özkan, Diyabet ve etkenleri hakkında halkın bilgilenmesi ve farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti. Açılışta konuşan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, diyabet gibi sıklıkla görülen metabolik hastalıklarla mücadele edebilmek için yönetim olarak Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniğini hizmete soktuklarını, tanı aşamasında etkinliği arttırmak için Genetik Tanı Merkezini açtıklarını, laboratuvar yatırımlarını arttırdıklarını belirtti. Hastane olarak diyabet ve diğer pek çok hastalıkla mücadele etmek için tanı ve tedavide son teknoloji ve yöntemleri kullandıklarına dikkat çeken Çelik; tanı ve tedavinin yanında bu ve benzeri etkinliklerle farkındalık yaratmak, halkımızın hastalıklar konusunda bilinçlenmesini sağlamak için her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.

Ailelerin ve çocukların eğitimi açısından önemli

Diyabet Haftası ve 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısı ile düzenledikleri etkinlik için başhekim Doç. Dr. Tanju Çelik nezdinde hastane yönetimine, çalışanlarına ve Prof. Dr. Behzat Özkan’a teşekkür eden Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Anıl Esen, bu tarz etkinliklerin hem farkındalık açısından, hem ailelerin ve çocukların eğitimi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu ve benzeri etkinlikleri her zaman desteklediklerini söyledi.

Katılımcılara çeşitli hediyeler ve meyve ikramı yapılması ile devam eden etkinlikte diyabetli çocuklar animatörler eşliğinde doyasıya eğlendi.